Музика

"Румба Афисионадо" в Студио 5

Потопете се в средиземноморския дух на страстна Испания

"Румба Афисионадо" в Студио 5


◊ СЪБИТИЕТО

На 20-ти април от 21 часа "Румба Афисионадо" ще ви пренесат в средиземноморския дух на страстна Испания още с първия акорд на своите китари в Студио 5! 

На концерта си в Студио 5, "Румба Афисионадо" ще представят своя дългогодишен приятел Сани, който е един от най-популярните фламенко и латино перкусионисти в Европа.

Специален гост на групата ще бъде Ирения Васкес от Куба, която ще нагорещи страстите докрай с автентичния си глас и излъчване.
 
Изживейте магията на фламенкото с Кристо & "Румба Афисионадо"!


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ГРУПАТА

"Румба Афисионадо" е ново явление на българската музикална сцена. С появата си "Румба Афисионадо" запълват културна ниша, която е изключително близка до българския темперамент, а именно испанската музика. В основата на настоящия състав на групата е известният китарист Кристо, който получава музикалното си образование в „Моцартеум” (Австрия) в класа на аржентинката Мария Изабел Сийверс. В България Кристо се свързва с двама талантливи китаристи - Симеон и Цветан. Така през лятото на 2009-та година се ражда "Румба Афисионадо". По-късно към състава се присъединяват и други опитни музиканти - Бъни – кахон, Любо – перкусии, Алекс – бас китара, както и магнетичната Елена, която завладява публиката със стихията на фламенко танците. През лятото на 2010 г. е първото турне на "Румба Афисионадо". Огнената им фиеста преминава през летните театри във Варна и Бургас, както и през Блексирама, Бендида Бийч, Байландо (комплекс Албена), Калиакрия Резорт, Кубо. Групата бързо набира популярност и освен успешните си клубни участия е в основата на значими културни събития като София филм фест.
Автор:
Studio 5
Публикация:
14.04.2011 г. 12:35
Посетено:
1326
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12122-rumba-afisionado-v-studio-5