Музика

Percussion Impact Project в Студио 5

Христо Йоцов, Стоян Янкулов и Милен Кукошаров

Percussion Impact Project в Студио 5


◊ СЪБИТИЕТО

На 16 април от 22 часа сцената на Студио 5 ще се разтърси в ритъма на едно шоу, което разкрива необятните възможности за импровизация на ударните инструменти.

Участват:
Христо Йоцов – барабани, миди вибрафон;
Стоян Янкулов - барабани, октапад, тъпан, сикуенсинг;
Милен Кукошаров – клавишни инструменти.


◊ ПОВЕЧЕ

„Percussion Impact” e проект, създаден в началото на 2010 г. по идея на Христо Йоцов и с участието на Румен Тосков, впоследствие наследен от Милен Кукошаров.

Виртуозното и разнообразно използване на ударните инструменти е във фокуса на този динамичен и атрактивен проект. Това в никакъв случай не е самоцелно, а е вплетено в оригинални композиции с много музика и енергия.

Пиесите са основно на Христо и Стоян, и естествено, изваждат на преден план перкусионните инструменти в пълния им блясък, като всичко това е подкрепено с яркото присъствие и богат звук на Милен.

За тези, които познават изявите на Христо Йоцов и Стоян Янкулов този, подсказан от заглавието “сблъсък”, несъмнено възбужда тръпка на любопитство от очакван “дуел” между двамата големи музиканти. Но думата “Impact” означава също “въздействие, влияние” и това се усеща в пълна степен в тяхното бликащо от енергия изпълнение.

Автор:
Studio 5
Публикация:
08.04.2011 г. 13:24
Посетено:
975
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12118-percussion-impact-project-v-studio-5