Музика

Концерт на Hidden Orchestra

В рамките на Джаз Плюс Фестивал, по програма „Нови творби, нови публики”

Концерт на Hidden Orchestra


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на Hidden Orchestra
 
  
Последният концерт от Джаз Плюс Фестивал ще се състои в сряда, 6 април, в София Лайв Клуб от 20 ч.

Сензацията от Единбург Hidden Orchestra ще представи на живо своята кинематографична и изпълнена с електронни звуци музика. Концертът ще започне с DJ сет на Досю Амуджев от Groovy Sessions, който ще подгрее с любимите ни фънки и джази бийтове от неговите култови радиошоута.  

А самите Хидън Оркестра са подготвили изненада - към тях на сцената ще се присъедини гост-музикантът Fraser Fifield на саксофон и кавал. Да, няма грешка, кавал! Фрейзър участва в записа на Night Walks (дебютният им албум, издаден от Tru Thoughts през 2010) и придружава групата на най-важните им концерти.


◊ КОНЦЕРТЪТ

Както два от изминалите концерти от фестивала, и концертът от сряда ще бъде излъчен на живо в интернет (този път - само първата половина от концерта на британците). Излъчването се осъществява благодарение на нашите партньори от http://streamer.bg, където можете да гледате на живо от 20 ч. в сряда!

Откакто са тръгнали из Европа тази пролет (Истанбул, Прага, Барселона, Марсилия, както и клубове в Белгия, Франция, Германия и Полша), Хидън предизвикват екзалтирана реакция навсякъде, а феновете се надпреварват да качват клипове от концертите им в YouTube. София с гордост се нарежда по средата на турнето на групата, което продължава с Лозана, Люксембург, Цюрих, за да стигне закономерно до повече от 10 фестивални участия през лятото, сред които се отличават Jazz Sous les Pommiers в Кутанс, Франция, Люблянския джаз фестивал, Mostly Jazz Festival в Бирмингам и North Sea Jazz Festival в Ротердам!

Джаз Плюс Фестивал се нарежда скромно в редицата на фестивалите, които оценяват музиката на Хидън Оркестра и предлагат уникалната възможност на българската публика да се срещне на живо с тях! Тази среща става възможна благодарение на подкрепата на Културния календар на Столична община, а участието на британските артисти в програмата на фестивала Джаз Плюс се осъществява в партньорство с Британски съвет България по програма „Нови творби, нови публики”.

Напомняме, че в цената на билета е включено питие, и освен това - пушенето е забранено по време на концертите и децата влизат безплатно! По случай концерта в София дебютният им албум Night Walks (Tru Thoughts) се продава в Дюкян Меломан на специална цена.

Автор:
Jazz+
Публикация:
05.04.2011 г. 17:15
Етикети:
Посетено:
1209
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12099-kontsert-na-hidden-orchestra