Музика

Royal Academy - маестро Живко Петров и маестро Ангел Заберски

Два рояла на сцената на Студио 5

Royal Academy - маестро Живко Петров и маестро Ангел Заберски


◊ СЪБИТИЕТО

На 15-ти април от 22 часа на сцената на Студио 5 ще бъде открита Кралската академия на маестро Ангел Заберски и маестро Живко Петров.

Виртуозите на клавишите обещават едно неповторимо преживяване, в което ще поднесат на публиката стилно подбран микс от класика, романтика, емоция и… джаз. Всичко това е подкрепено от Борис Таслев (бас) и Димитър Семов (ударни). Проектът съществува от пет години, като досега е представян пред публиката в състав: Живко Петров, Ангел Заберски, Димитър Семов и Димитър Шанов.


◊ ПОВЕЧЕ

В програмата си за Royal Academy в Студио 5 Живко и Ангел за включили свои авторски джаз импровизации върху теми на Моцарт, Рахманинов, Григ, Петко Стайнов и др. Концертът обещава майсторски изпълнения, музикални превъплъщения, неподражаеми интерпретации в един клавирен флирт, поднесен с резенче вдъхновяващ джаз.

За всички, които се чувстват изкушени от това предизвикателство и желаят да станат свидетели на танца на клавишите, дрескодът е ЧЕРНО и БЯЛО, датата е 15-ти април, часът - 22, а мястото – СТУДИО 5, София.
Автор:
Студио 5
Публикация:
14.04.2011 г. 11:28
Посетено:
1478
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12056-royal-academy-maestro-zhivko-petrov-i-maestro-angel-zaberski