Музика

Концерт на Марина Драгомирецкая и Вили Славчева в Студио 5

New Jazz Genaration

Концерт на Марина Драгомирецкая и Вили Славчева в Студио 5


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на  Марина Драгомирецкая и Вили Славчева в Студио 5

На 12 април от 21 часа New Jazz Genaration и Студио 5 ще представят Марина Драгомирецкая и Вили Славчева. Те са възпитаници на училището за джаз певци „D Stars”. Техен вокален педагог е Даниела Станкова.

С участието на: Атанас Хаджиев (саксофон), Теодор Петков-Тото (пиано), Васил Хаджигрудев (контрабас), Виктор Бенев (ударни).


◊ ПОВЕЧЕ

Чувственият алт и магнетично присъствие на Марина бързо печели публиката. Тя работи с музиканти като Венцислав Благоев, Теодор Петков-Тото, Тони Златанов, Митко Шанов, Виктор Бенев, Тодор Бакърджиев, Емил Пехливанов, Васил Хаджигрудев и др., с които има концертни участия и звукозаписни сесии. През 2010 г. представя България на международен фестивал в Черна гора, където печели награда за най-добра интерпретация. Джазът е любимият й стил. Притежава невероятно чувство за импровизация и експериментира с различни формации и стилове, като ги пречупва през усещането си за джаз. Участва в проектите „Младите в джаза”, Дует „At Ease” – вокал и китара.

Богатството на гласа на Вили Славчева се формира от заниманията й с оперно, поп и джаз пеене. Класическата музика изгражда нейната вокална техника, а джазът – чувствеността в изпълнението. Участва в множество концерти, телевизионни предавания и звукозаписи. Стиловете, в които интерпретира, са блус, соул и джаз. Работила е с Венцислав Благоев, Виктор Бенев, Теодор Петков-Тото, Тодор Бакърджиев. Участва в проекта „Младите в джаза”.

За концерта им на 12 април с Марина и Вили на сцената на Студио 5 ще излязат Атанас Хаджиев (саксофон), Теодор Петков-Тото (пиано), Васил Хаджигрудев (контрабас), Виктор Бенев (ударни).

Автор:
Studio 5
Публикация:
07.04.2011 г. 04:58
Етикети:
Посетено:
1188
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12050-kontsert-na-marina-dragomiretskaya-i-vili-slavcheva-v-studio-5