Музика

Saturday Disco Fever - Live на Voice Academy

Концерт на Voice Academy

Saturday Disco Fever - Live на Voice Academy


◊ СЪБИТИЕТО

Saturday Disco Fever - Live на Voice Academy

02 април, събота,
Kabuki Lounge Bar, ул. "Академик Методи Попов" 71

Начало:
I част - 20:00
II част - 22:00


Дона Самър, The Weather Girls, ABBA, Даяна Рос, незабравимият дует Джон Траволта и Оливия Нютън-Джон са само част от диско идолите, чиито песни ще чуете в новия Live на Voice Academy тази събота.

Темата на вечерта е музиката, която не спира да владее дискотеките и музикалните клубове от 70-те години насам - DISCO! С неизчерпаемата си енергия и завладяващ бийт, диско музиката е извоювала ролята си на задължителен елемент от нощния живот навсякъде по света.


◊ ОЩЕ ЗА КОНЦЕРТА

Възникналият в началото на 70-те години на 20. век денс жанр е съчетал в себе си соул, фънк и афро-кубински елементи. Характерен за него е неустоимият ритъм, който те кара да не спираш да танцуваш. Диско музиката става истински популярна благодарение на филма „Треска в събота вечер” от 1977, в който изгрява звездата на Джон Траволта. От музика, типична за клубовете и дискотеките, диското се превръща в тотален хит. Дона Самър е обявена за диско Кралица и дори изпълнители като Род Стюард, The Rolling Stones и Шер се поддават на диско изкушението.

SATURDAY DISCO FEVER ще открият талантливите ученици на Voice Academy, а във втората част на вечерта професионалните певци на школата ще ви заразят с истинска диско „треска”. Хитове като „I Wanna Dance With Somebody”, „I Will Survive”, “It’s Raining Men”, „You Are The One That I Want” и ”Hot Stuff” ще ви заредят с добро настроение и непреодолимо желание да танцувате!

Автор:
Б. Йорданова
Публикация:
30.03.2011 г. 15:39
Етикети:
Посетено:
1046
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12036-saturday-disco-fever-live-na-voice-academy