Музика

365 ноти джаз

Първият запис на Франк Синатра ще звучи в Клуб 365

365 ноти джаз


◊ СЪБИТИЕТО

На 24 март 2011 г., четвъртък, компанията за публична и медийна комуникация Vipart организира поредната културна вечер в столичния Клуб 365 (на ъгъла на бул. „В. Левски” и ул. „Оборище”). Този път темата е „365 ноти джаз”.

Цяла вечер ще звучи музика, която няма да остави гостите равнодушни. Джаз от ранните години на този стил – първият запис на Франк Синатра на сцена, феноменалният тромпет и глас на Луис Армстронг, неповторимите инвенции на Елла Фицджералд, Дайна Уошингтън и много други... Ще слушаме и Гари Бъртън, Чик Къриа, Ал ди Меола и други музиканти от по-ново време. Всичко това – поднесено в компанията на един от най-успешните български джаз музиканти Антони Дончев, който от есента на миналата година ръководи Биг Бенда на БНР!

По покана на управителя на Vipart Цветелина Узунова, гост-водещ ще бъде журналистът от агенция БГНЕС Димитър Сотиров, който е и запален меломан.


◊ И ОЩЕ

Специално за събитието своите нови творби ще подреди художничката Лия Али. Тя е възпитаничка на Националната художествена академия. Нейни картини участват в различни експозиции и частни колекции в Лондон, Париж, Рим, Истанбул, Гърция, Виена, Москва и др. Изложбата й в Клуб 365 ще продължи до 31 март.


Елате да посрещнем заедно пролетта и да я оцветим с безграничните емоции на изкуството! Започваме в 18.30.


Автор:
Vipart
Публикация:
23.03.2011 г. 22:38
Етикети:
Посетено:
1584
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/11961-365-noti-dzhaz