Музика

Боди и контрабаса

Свобода Боздуганова (контрабас), проф. Симеон Венков (пиано) и Венета Нейнска (пиано)

Боди и контрабаса


◊ СЪБИТИЕТО

Боди и контрабаса

Галерия Модо, ул. "Котел" №8, 1421 София
31 март (четвъртък) 2011
Начало: 19.00 часа
Вход: По желание

Контрабасът на талантливата Свобода Боздуганова (Боди), под акомпанимента на проф. Симеон Венков (пиано) и Венета Нейнска (пиано), ще прозвучи на 31 март 2011, в галерия МОДО.

Концертът ще бъде последван от чаша вино, любезно предоставено от фондация "Култура на виното".


◊ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Свобода Боздуганова е сред младите и изключително талантливи контрабасистки в България. Израснала е в обкръжението на музиканти, и фактът, че завършва Националната Музикална Академия, специалност „Контрабас”, е логично последствие от честите ù срещи и общуването с тях. Боди участва в различни джаз формации, една от които е и небезизвестната „Джаз трио +Х”, където свири заедно със своя професор по контрабас и изявен композитор и музикант – Симеон Венков.

Повече информация за Симеон Венков и Венета Нейнска, както и за композициите, които ще прозвучат на 31 март, ще откриете на: www.musiclessons.bg


◊ ПРОГРАМАТА

Интерпретации на класически и джазови композиции за контрабас, от американски, италиански и български композитори, в това число и на самия Симеон Венков, ще зарадват гостите на галерията.

В една от пиесите проф. Венков се опитва да пресъздаде „както нежния образ на Боди, така и нейната праволинейност и логика в поставените цели при овладяване на две доста различни области в музикалното изкуство - класика и джаз.”


◊ ЗА ОРГАНИЗАТОРА

Галерия „Модо” е създадена през 2010 г. и е място, в което редовно се организират изложби, концерти, рецитали и срещи с творци от различни сфери. Помещенията на галерията се използват и като студио за музикални уроци.


◊ ЗА СПОНСОРИТЕ

Фондация "Култура на виното" любезно предоставя вино от Тракия Естейт за всички събития в галерия „Модо”. Фондацията съществува от 1997 г., като организира широк кръг инициативи, за да обедини качествени родни продукти и чрез дегустации на вино и храни да ги представи с интелигентен нюанс в съвременните взаимоотношения.

"Амфора капитал" е дружество, активно в областта на корпоративните финанси, проектофинансирането и инвестиционните съвети.

Автор:
Music Lessons
Публикация:
23.03.2011 г. 09:21
Посетено:
1888
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/11954-bodi-i-kontrabasa