Музика

Концерт на Acid Folk Five – един музикален колаж в Студио 5

17.03.2011, 21 часа, специален гост - Венцислав Благоев - тромпет

Концерт на Acid Folk Five – един музикален колаж в Студио 5


◊ СЪБИТИЕТО

На 17 март от 21 часа Acid Folk Five ще изпълнят своя музикален колаж на сцената на Студио 5. Бандата се появява като резултат от творческия експеримент при смесването на българската фолклорна музика с джаз. В миналото групата дори е определяла творчеството си като аcid folk fiction, като намек за това, че подобен стил не съществува. Музиката им е нестандартна комбинация от българска народна музика, поп, фънк и джаз.


◊ ГРУПАТА

Групата е основана от Екатерина Ангелова – вокал, и Иво Паунов - саксофон, флейта, кавал. Изключително важна част от състава на AFF е Вихрен Паунов - басист, композитор, вокалист и дългогодишен творчески партньор на Иво. Неговият голям композиторски талант и безпогрешният му усет като аранжор личат във всяко изпълнение на групата. Ключова роля в оформянето на характерния звук на AFF има и пианистът Георги Петров. С класическо си образование, той буквално насища с живот и обогатява всяка нота от партитурите на Паунов. Барабанистът Филип Ернстинг е последният елемент, който със своя опит от различни drum and bass и експериментални проекти катализира сложната музикална реакция между народно пеене, джаз, фънк и електроника. Смелите и необичайни импровизации на AFF при смесването на различни жанрови и музикални елементи ги отличава от етно джаз групите и ги превръща едни от най-оригиналните носители на съвременната балканска фолклорна традиция.

На 17 март от 21 часа на най-подходящата за такъв тип творчески експерименти сцена – Студио 5 AFF ще превърнат фикцията в реалност. Специален гост е Венцислав Благоев - тромпет.

Чуйте ги.

Автор:
Studio 5
Публикация:
08.03.2011 г. 18:35
Етикети:
Посетено:
1581
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/11809-kontsert-na-acid-folk-five-edin-muzikalen-kolazh-v-studio-5