Музика

Концерт на Диана Роуън - арфа

Музика, която свързва световете

Концерт на Диана Роуън - арфа


◊ СЪБИТИЕТО

Студио 5 Classic е подготвило изключително силна програма за месец март, която започва на 10 март от 19 часа с концерта на Диана Роуън – арфа.

Арфата се смята за един от най-древните инструменти след барабаните и тромпета. Тя била употребявана от древните гърци и римляни, а на Балканския полуостров е позната от III в. пр.н.е. Невероятният инструмент омагьосва Диана Роуън и я кара да изостави кариерата си на класическа пианистка и да избере арфата. Обучението й по класическа музика се преплита с любовта й към музиката на Балканите, Източна Европа и Средния Изток, за да създаде музика с необичайно докосване и красота.


◊ ПОВЕЧЕ

Родена в Ирландия и живяла в различни краища на света, преди да се установи в Бъркли, Калифорния Диана Роуън определя творчеството си като „музика, която свързва световете”. "Моята музика е пряк резултат от търсенето на основните истини за това, какво означава да бъдеш човек", казва арфистката. Диана Роуън умело смесва фолклорни мотиви от цял свят със западни класически елементи и придава съвременно звучене на древния аристократизъм на арфата.

В програмата, която арфистката ще представи пред публиката на Студио 5, са включени авторски и фолклорни творби, вдъхновени от изкуството и митологията на келтите, Източна Европа и Близкия Изток. Изпълненията на Диана Роуън се отличават със завладяваща ефирност и в същото време с необикновена звучност. Определят музиката й за смела – музика, която трябва да се чуе – 10 март, 19 часа, Студио 5.

Автор:
Studio 5
Публикация:
02.03.2011 г. 10:12
Етикети:
Посетено:
1455
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/11749-kontsert-na-diana-rouan-arfa