Музика

Лайв Зара Джаз 18 - проф. Владимир Радулов - Венци Благоев

Джазът е провиждането на душата

Лайв Зара Джаз 18 - проф. Владимир Радулов - Венци Благоев


◊ СЪБИТИЕТО

Лайв Зара Джаз 18

Владимир Радулов - пиано
Венци Благоев – тромпет
зарААртисти


16 февруари 2011, сряда

16.00 ч. – майсторски клас
18.30 ч. – концерт
Регионална библиотека “Захарий Княжески”


◊ КОНЦЕРТЪТ

Един по-различен и нетрадиционен гост ще има 18-тото издание на Лайв Зара Джаз. Проф. Владимир Радулов – доктор на педагогическите науки, водещ специалист в обучението и рехабилитацията на зрително затруднени деца и възрастни, преподавател по История на джаза в Музикалната академия. Самият той полусляп в света на предметите и цветовете, но с ясен поглед и дълбоко усещане в света на музиката. Джазът е негова юношеска любов – силна и запомняща се завинаги. Очарован и изкушен от Луис Армстронг, Ела Фицджералд, Бени Гудман, започва да свири на акордеон, а по-късно на пиано. Като студент Владимир Радулов с лекота се налага като водещ музикант в университетския джаз квинтет, а по-късно става и негов ръководител. Създава и първия студентски джаз клуб към СУ “Климент Охридски”, изнася беседи за джаза, кани водещи музиканти. Тази дейност е в основата на бъдещите му изяви като радиоводещ. Той е и един от основателите на “Рагтайм бенда”, формация, която е начало на джаз кариерата на не един и двама водещи български джазмени.

Джазът е райска алея за душата, джазът е провиждане. Така проф. Радулов описва страстта си и вече 25 години  я споделя със слушателите всеки вторник вечер, когато  застава пред микрофона на предаването “Джаз студио” на програма “Хоризонт”.

Рядката възможност за среща на живо с Владимир Радулов ще има старозагорската публика. В концерта ще му партнират Венци Благоев (тромпет) и младите зарААртисти.

Автор:
Фани Филипова
Публикация:
15.02.2011 г. 21:37
Посетено:
2142
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/11689-layv-zara-dzhaz-18-prof-vladimir-radulov-ventsi-blagoev