Музика

Прекъснати мисли

Иван Янков - 10 песни по текстове на Данте, Тассо, Пол Верлен, Дора Габе и др.

Прекъснати мисли


◊ СЪБИТИЕТО

Иван Янков е българо-норвежки композитор, с творчество в областта на различни жанрове. Проектът "Прекъснати мисли" е продължение на песенния цикъл „15 песни по сонетите на Шекспир" (издание на СБК от 2007 г.). Тук авторът е подбрал 5 текста от световни поети (на английски език) и 5 от български автори. Стилът е подчертано „jazz approach”, съчетан с класическия израз.

15 февруари, вторник, 19:00 ч.
Music Lessons
София, ул. "Котел" 8

Вход: по желание
Резервации на play@musiclessons.bg и 0898788418.

Фондация "Култура на виното" осигурява вино от Тракия Естейт за всички гости.
 
Това събитие се осъществява с любезната подкрепа на Амфора Капитал. Част от Концертни серии Амфора.


◊ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Диляна Георгиева (сопран) е родена в София. Завършила е НМА "Панчо Владигеров" със специалност поп и джаз пеене. Участва в проекта на Иван Янков „Раздялата ни беше дълга зима" (15 песни по сонетите на
Уилям Шекспир). Гастролира в Норвегия и България. По–късно живее и работи като джаз певица в Пекин, където издава 2 собствени албума. Има множество участия с водещи български музиканти на софийска сцена.
 
Весела Делчева (сопран) е родена в София. Завършва НМА "Панчо Владигеров” с поп и джаз пеене през 2010 г. Участва като режисьор и солист в постановките на Академията „Мамма миа” и „Коса”. Пее на премиерата на "Прекъснати мисли" на прегледа Нова българска музика 2010.
 
Ивелина Цонева (алт) е родена в Стара Загора, където завършва музикално училище. В момента е първи курс студентка в джаз и поп отдела на НМА "Панчо Владигеров”.
 
Димитър Карамфилов (контрабас) завършва ДМУ "Любомир Пипков" със специалност "Виола" и НМА "Панчо Владигеров" със специалност "Контрабас". Участва в различни български и международни проекти и гастролира често в софийските джаз клубове.

Автор:
Music Lessons
Публикация:
28.01.2011 г. 22:06
Посетено:
1464
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/11579-prekasnati-misli