Музика

С интересни концертни програми продължава творческият сезон Български камерен оркестър

В Добрич гостуват редица изтъкнати български музиканти

С интересни концертни програми продължава творческият сезон Български камерен оркестър


◊ СЪБИТИЕТО

Български камерен оркестър - Добрич започна Новата 2011 г. с цикъл от десет музикално-образователни концерта за възпитаниците на Добричките училища.

През втората част на концертния сезон ценителите на класическата музика ще могат да се насладят на изключително любопитни и богати концертни програми, тъй като до края на сезона в Добрич се очаква да гостуват редица изтъкнати български музиканти като Кремена Ачева - солист, флейтист в Софийската филхармония, проф. Гинка Гичкова - преподавател по цигулка в НМА "Проф. Панчо Владигеров", академик Васил Казанджиев - изтъкнат композитор, диригент и педагог. Сред спряганите имена е и това на проф. Йосиф Радионов - цигулка.

Редом с музикално-образователните концерти, чиито пореден цикъл ще бъде проведен през пролетта, след повече от 10-годишно прекъсване се очаква и младите таланти на Добрич отново да застанат пред оркестъра, защитавайки честта и музикалните традиции на СОУ "Св. Климент Охридски".

Седмица на камерната музика, чиито организатори са Община град Добрич и музикална къща "Катлин", ще бъде открита на 9 май с гост-диригент академик Васил Казанджиев. По традиция концертният сезон ще бъде закрит през месец юни.

Входът за всички концерти на Български камерен оркестър е свободен.

Автор:
Ангел Радилов
Публикация:
28.01.2011 г. 12:15
Посетено:
1503
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/11570-s-interesni-kontsertni-programi-prodalzhava-tvorcheskiyat-sezon-balgarski-kameren-orkestar