Музика

Магията на автентичната танго музика на живо с Алехандро Зиглер Квартет от Буенос Айрес

Концерт в Sofia Live Club на 8 февруари - за всички, които обичат аржентинско танго

Магията на автентичната танго музика на живо с Алехандро Зиглер Квартет от Буенос Айрес


СЪБИТИЕТО

На 8 февруари Sofia Live Club ще се превърне в истински буеносайрески клуб, в който ще се преплетат звуците и обстановката на една истинска милонга - вечер, на която се слуша и танцува аржентинско танго. За да направи трансформацията пълна и достоверна, директно от Аржентина в София пристига квартетът на Алехандро Зиглер - една типична танго формация, която ще ни поднесе автентичната танго музика на Буенос Айрес. Любителите на аржентинското танго ще могат да изпитат удоволствието да танцуват на музика, изпълнена на живо в стила на великите аржентински оркестри от историята на тангото. А тези, които все още не танцуват, ще имат възможност да присъстват на един уникален танго концерт в стилната и уютна обстановка на Sofia Live Club!

Това събитие е част от серия концерти, организирани от Тангерин под названието "Музиката на Буенос Айрес", целяща да представи различни изпълнители и стилове на танго от аржентинската столица.

Вратите на Sofia Live Club отварят в 20 ч., а концертът на Алехандро Зиглер квартет ще започне в 20.30 ч.

Билети могат да бъдат закупени предварително от касите на Тикет Плюс в Дюкян Меломан, Супермаркети "Пикадили", вериги магазини Orange, Technomarket, Photosynthesis и др., онлайн на www.ticketplus.bg, както и на място в Sofia Live Club в деня на събитието. Цената на билетите е 15 лв. при предварителна продажба и 20 лв. на входа в деня на събитието.


ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Пианистът Алехандро Зиглер е роден в Буенос Айрес, където завършва дирижиране и композиция в Аржентинския католически университет. В продължение на 2 години е пианист на прочутия Orquesta Escuela de Tango под ръководството на легендарните танго музиканти Емилио Балкарсе и Нестор Маркони. През 2007 създава своя танго квартет, с който изгражда репертоар от традиционна танго музика и свои собствени композиции. През 2008 г. квартетът записва своя първи диск, състоящ се от известни танга, пресъздадени в аранжиментите на великите танго оркестри на Тройло, Пулиезе, Ди Сарли и Пиацола.

Постепенно квартетът на Алехандро Зиглер развива свой уникален стил на изпълнение на танго музика, отразявайки едновременно традицията и иновациите в жанра. Четиримата музиканти успяват да създадат един много успешен синтез на големите типични танго оркестри, в който присъстват всички инструменти на една традиционна танго формация, но камерният размер позволява на изпълнителите да изразят своите индивидуални стилове. Комуникацията между четиримата музиканти на сцената е експресивна, игрива и динамична, а изпълненията им са пълни с изненадващи орнаменти и ритмични украси. Те флиртуват с камерния музикален формат без нито за миг да изоставят непредсказуемостта и спонтанността на танго музиката и импровизацията. Тъкмо това специално звучене, съчетаващо танго, импровизация и романтизъм, позволява на формацията бързо да завладее музикалната територия в Аржентина и Европа. За последните две години танго квартетът на Алехандро Зиглер реализира две изключително успешни световни турнета, като настоящото трето турне включва изяви в 31 европейски града, сред които и София. Всяко тяхно изпълнение на живо е един акустичен музикален шедьовър, едно преживяване, което не бива да пропускате, ако обичате да слушате или да танцувате танго.
Автор:
Тангерин
Публикация:
19.01.2011 г. 21:55
Посетено:
1654
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/11529-magiyata-na-avtentichnata-tango-muzika-na-zhivo-s-alehandro-zigler-kvartet-ot-buenos-ayres