Музика

Младите в джаза – 2

Проект на Венци Благоев (тромпет)

◊ СЪБИТИЕТО

На 19 януари 2011 година най-добрият клуб за „жива” музика в България “Sofia Live Сlub" ще представи Венци Благоев (тромпет) с проекта „Младите в джаза – 2”.

А младитe в джаза са:

Артистите на Училище за певци "D STARS"
. Даниела Илиева
. Марина Драгомирецкая
. Мариана Георгиева
. Вася Попова
. Вили Славчева

и MAD DOGS в състав:
. Тодор Бакърджиев - тромпет
. Теодор Петков - пиано
. Виктор Бенев - ударни
. Васил Хаджигрудев - контрабас

Събитието е второ по рода си. Миналата пролет артистите на Училище за певци “D STARS” представиха „Младите в джаза – 1” на Сцена Академия с участието на Росен Парлапанов - пиано. Тогава програмата бе изградена върху джазови интерпретации на световно известни песни и пиеси, които младите певци представиха в джазов вариант.

В концерта тази година са включени творби от едни от най-големите майстори на вокалния джаз: Джордж Гершуин, Кол Портър, Дюк Елингтън, Антонио Карлос Жобим и Хъги Кърмайкъл.


◊ ОЩЕ ЗА ПРОЕКТА

След дългогодишна кариера като музикант, концертиращ в различни жанрове и стилове, популярният български тромпетист Венци Благоев подава ръка на млади колеги, които са тръгнали по пътя на джазовия музикант. Без страх се впуска в импровизация с желанието не само да покаже своите отдавна доказани възможности, но и да поведе „четата” млади таланти, като им показва пътя.

Едно от забележителните открития на Училище за певци “D STARS” е десетгодишната Даниела Илиева, която не отстъпва нито по майсторство на вокалната техника, нито по интерпретационни възможности на „каките и батковците”, които имат участие в настоящия проект „Младите в джаза – 2”.

Музикантите, които ще свирят в концерта, макар и млади, имат вече участия във фестивали, концерти, майсторски класове и проекти с образователен характер. Млади момчета, които са отдадени изцяло на музиката и са превърнали хобито си в професия.

За огромна радост на всички Sofia Live Club повярва във възможностите на проекта и даде сцената си за изява. Нещо повече, най-добрият клуб в България не крие желанието си да работи и занапред с млади музиканти и да създава мост между поколенията в българската музика.

Очакваме всички приятели на джаза на 19 януари в Sofia Live Club! Началото е 21.00 ч.

Автор:
Мартин Кърнолски
Публикация:
07.01.2011 г. 14:45
Посетено:
1034
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/11473-mladite-v-dzhaza-2