Музика

Коледен концерт на сцената на Държавен куклен театър - Пловдив

Нова музикална формация и Ивайло Михайлов (тенор) представят

Коледен концерт на сцената на Държавен куклен театър - Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

17 декември, петък, 19.00 часа       
Държавен куклен театър Пловдив


Нова музикална формация 
и
Ивайло Михайлов (тенор)

представят

Коледен концерт

Участват:

. Ася Докторова - флейта
. Ивайло Михайлов - тенор
. Мария Калоферова – пиано
. Милена Инджова-Сталева - цигулка
. Цветан Карабов - китара

Водещ Тома Спространов

В програмата: италиански канцонети, популярни и коледни песни от Бах-Гуно, Качини, Шуберт, Франк, Мартини



◊ КОНЦЕРТЪТ

В навечерието на коледните и новогодишните празници - на 17 декември 2010 г. от 19:00 ч. на сцената на Държавен куклен театър – Пловдив пловдивските меломани ще се срещнат с изкуството на тенора Ивайло Михайлов и камерен ансамбъл „Нова музикална формация”. Коледният концерт е първата съвместна изява на пловдивските музиканти, обединени от идеята да създадат собствен почерк в популяризирането на песенната форма от различни стилове и епохи.

Талантливият оперен певец близо две години обмисля създаването на камерна музикална формация, която да изпълнява широк спектър от музикални произведения (от италианската канцонета през руските романси до френския шансон, тангото, класическите оперни арии и рок-баладите). Заедно с пианистката Мария Калоферова избират Цветан Карабов - основателя на група "Тирамису" (сега "Cofein"), който се заема с аранжиментите на песните. Идеята е инструментите да не са в позиция на обикновен съпровод, а да се „заиграват” с гласа, да бъдат равноправни партньори в изпълнението. Това изисква и майстори-музиканти. Към групата се присъединяват флейтистката Ася Докторова и цигуларката Милена Инджова-Сталева, Мария Калоферова – пиано, и Цветан Карабов – китара. Още на първата репетиция в началото на декември, музикантите са въодушевени от съвместната си работа.

На 17 декември Ивайло Михайлов и Нова музикална формация ще представят Коледен концерт в две части - в първата част ще бъдат изпълнени популярни италиански канцонети („О соле мио”, „Не ме забравяй”, „Санта Лучия”, "Фуникули, фуникула” и др.), а във втората предколедното настроение ще бъде подсилено с прочути популярни и коледни мелодии - романса на Шуберт „Щендхен”, „Плезир д’амур” на Мартини, „Панис анджеликус” от Цезар Франк и „Аве Мария” на Шуберт, на Бах-Гуно, на Качини. През антракта винарско имение „Драгомир” ще предложи на зрителите дегустация на своите ексклузивни вина.

Концертът се озвучава от „Тото студио”. Легендарният български радио- и телевизионен ас Тома Спространов - носителят на Почетния знак на Пловдив, е водещ на концерта.


Билети на касата на Кукления театър, ул. "Христо Г. Данов" 14
Телефони: 032 623 275, 032 265 840
Цени на билетите: 5, 8, 10 и 12 лв.


. Със съдействието на Винарско имение "Драгомир"

. Основен медиен партньор - Нова българска телевизия
Автор:
Сийка Лапачка
Публикация:
14.12.2010 г. 18:19
Посетено:
2090
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/11394-koleden-kontsert-na-stsenata-na-darzhaven-kuklen-teatar-plovdiv