Музика

Концерт на Ян Тиерсен на 8 декември в зала "Универсиада"

Льонски и Класен подгряват концерта на Ян Тиерсен

Концерт на Ян Тиерсен на 8 декември в зала "Универсиада"


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на френския композитор и виртуозен мултиинструменталист Ян Тиерсен

На 8 декември в зала „Универсиада”

Тиерсен избра двама немци, които да подготвят публиката за изпълненията на неговата група. Льонски и Класен са новата музикална сензация, която Берлин поднесе на света. Тяхната деликатна смесица от китари, перкусии, меланхолични мелодии и пост рок създават атмосфера с усещане за Radiohead. Феликс Класен и Лукас Льонски правят уникална музика още от детството си. С независим стил и прецизно свирене те потапят публиката в топла духовност. Да ги откриеш, означава да ги обикнеш, твърди Тиерсен.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ЯН ТИЕРСЕН

Името на Тиерсен гръмна по света след излизането на филма на Жан Пиер Жьоне „Необикновената съдба на Амели Пулен”, за чийто саундтрак получава наградата за най-добра филмова музика. По време на настоящото си турне той представя новия си албум ”Dust Lane” (прашен път), който той смята за най-доброто, написано от него до сега.
   
В съвременната френска музика няма друго име като Ян Тиерсен, събиращо толкова много почитатели от цял свят. Наричат го Шопен на новото време, определян е като музикален гении и виртуозен изпълнител. За него няма значение мястото, на което свири – престижна зала, клуб, стадион или катедрала. За вдъхновението му няма значение инструментът, който използва – пиано, китара, цигулка, акордеон, ксилофон или мелодика. Където и да се появи, го очакват претъпкани с фенове и любопитна публика зали.


. Концертът у нас се организира от “БГ Саунд Стейдж”  със съдействието на Френския институт. Билети онлайн на: www.eventim.bg и разпространителската мрежа – Office 1, магазини Пикадили, Германос, Ориндж Център, Мултирама, Техномаркет и Фотосинтезис и билетния център на НДК.

Автор: Дима Моллова
03.12.2010 г. 22:26
Посетено: 1936
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/11311-kontsert-na-yan-tiersen-na-8-dekemvri-v-zala-universiada