Музика

Концерт на Duo Klavitarre: Йоланта Жемска (пиано) и Мачей Жемски (китара)

Duo Klavitarre гостува по покана на Полския институт в София

Концерт на Duo Klavitarre: Йоланта Жемска (пиано) и Мачей Жемски (китара)


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на Duo Klavitarre
Йоланта Жемска (пиано) и Мачей Жемски (китара)

В програмата творби на Шопен, Л. Бокерини, Й. Мерц, Г. Швертбергер.

На 29 ноември 2010 г., понеделник, 18 ч.,
Полски институт в София
    
Вход с покани, които можете да получите в Полския институт от 22 ноември


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ДУЕТА

Duo Klavitarre гостува по покана на Полския институт в София. Дуото съществува от 8 години. Двамата изпълнители са завършили с отличие консерваторията в Лодз и Висшето училище по изкуствата в Бремен. Именно в Лодз двамата откриват страстта си за съвместни музикални интерпретации. Изключително интересното съчетание на инструменти – класическа китара и пиано, които създават богата палитра от звуци, както и изненадващите аранжименти, подсказват незабравими преживявания.

Репертоарът на дуета включва творби от барока до наши дни. Съвременните композитори Жерар Швертбергер и Оуън Мидълтън дори са посветили композициите си на двамата изпълнители. Аранжиментите на музикантите на творбите на Астор Пиацола, Шопен, Мошковски и други са нещо ново на музикалния пазар.

Дуетът е концертирал в много европейски страни, в т.ч. Германия (там живеят понастоящем), Франция, Дания, Австрия, Румъния, Южна Корея, Венесуела, Канада и САЩ.

Автор:
Полски институт - София
Публикация:
26.11.2010 г. 18:05
Посетено:
1313
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/11246-kontsert-na-duo-klavitarre-yolanta-zhemska-piano-i-machey-zhemski-kitara