Музика

Френска музика за обой и пиано в Music Lessons

Надежда Гущерова (обой) и Антония Йорданова (пиано)

Френска музика за обой и пиано в Music Lessons


◊ СЪБИТИЕТО

Обоистката Надежда Гущерова и пианистката Антония Йорданова изпълняват известни и обичани произведения от Морис Равел в камерното пространство на Music Lessons.

27 ноември (събота) 19 ч.
Music Lessons
София, ул. "Котел" 8

Входът е по желание – вие решавате дали да платите, или не. Ако изберете да платите, няма ограничение за цената на билета. Всеки принос ще ни помогне да продължим нашата дейност.

Резервации на play@musiclessons.bg и 0898788418.


◊ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Предстоящият рецитал на Надежда Гущерова - обой и Антония Йорданова - пиано, е първи съвместен проект. Идеята за концерт с произведения само от Морис Равел е породена от прекия досег на Надежда до същинската френска култура и обогатяване с най-актуални тенденции в изпълнителското изкуство относно импресионистичните творби. Надежда завършва Conservatoire à rayonnement régional de Cergy-Pontoise в класа по обой на Jean-Marie Poupelin. От своя страна Антония завършва магистратура в друга френскоговоряща страна – Белгия, в Кралската консерватория в Брюксел в класа по пиано на Боян Воденичаров. Антония и Надежда запазват своя контакт още от годините на средното си образование – и двете са възпитанички на Национално училище по изкуствата „Д. Христов“ - Варна. В следващите години всяка от тях поема своя път, с надежда успехите,труда и вярата да ги доведат до правилното място в областта на изкуството.


◊ ПРОГРАМАТА

Морис Равел (1875-1937)
 
1. Павана на починалата инфанта
 
2. Сонатина
I. Modéré
II. Mouvement de menuet
III. Animé
 
3. Гробницата на Купрен
I. Prélude
II. Forlane
III. Menuet
IV. Rigaudon

Автор:
Music Lessons
Публикация:
24.11.2010 г. 20:09
Посетено:
2225
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/11223-frenska-muzika-za-oboy-i-piano-v-music-lessons