Музика

Програмата на Държавна опера Варна от 25 до 28 октомври

Линка Стоянова в ролята на Тоска

Програмата на Държавна опера Варна от 25 до 28 октомври


◊ ПРОГРАМАТА

• Поради големия интерес на публиката към „Mamma mia”, хитовият спектакъл по песните на АББА е включен за втори път през този месец в програмата. Постановката на Варненската детско-юношеска опера при Общински детски комплекс Варна с диригент Ганчо Ганчев, режисьор Костадин Бандутов, художник Тодор Игнатов и хореография Константин Илиев, ще се играе на 25 октомври от 19.00 ч. Някои от артистите станаха вече студенти и са заменени от по-млади солисти. В спектакъла на Mamma mia” на 15 октомври те показаха амбиция и можене, с които на свой ред печелят одобрението на аудиторията.


• На 27 октомври от 19.00 ч. поредна среща с комиците Стефан Рядков и Руслан Мъйнов ще предостави оперетата “Българи от старо време” от Асен Карастоянов по едноименната повест на Любен Каравелов. Под диригентството на Станислав Ушев, с участието на оркестъра, хора, балета и солистите на Държавна опера Варна: Даниела Димова, Пламен Долапчиев, Светла Димитрова, Петя Петкова, Благовеста Статева, Петър Генов, Закар Гостанян, Людмил Петров, Антоанета Маринова и Анатоли Романов на сцената ще се редуват арии, дуети, ансамбли, хорове и фолклорни танци, пресъздаващи с много настроение и чувство за хумор нравите в патриархалното българско общество.   


• На 29 октомври от 19.00 ч. Иван Филев ще дирижира операта “Тоска” от Джакомо Пучини със звезден солистичен състав. На сопраното Линка Стоянова като Тоска, ще партнират тенорът Емил Иванов като Каварадоси и Венцеслав Анастасов като Барон Скарпия.


През ноември оперните спектакли започват от 18.00 ч., а концертите от 19.00 ч.

. Повече информация за промоционалния ноевмрийски Пакет 3 опери + 1 концерт потърсете на www.operavarna.bg

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
25.10.2010 г. 15:08
Посетено:
1540
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/10994-programata-na-darzhavna-opera-varna-ot-25-do-28-oktomvri