Музика

Цялата страст на аржентинското танго в една хармоника!

Концерт на невероятния аржентински музикант Франко Лусиани в Sofia Live Club на 28 октомври

Цялата страст на аржентинското танго в една хармоника!


◊ СЪБИТИЕТО

Колко пъти сте чували танго, изпълнено на хармоника?

На 28 октомври в Sofia Live Club българската публика ще има уникалната възможност да чуе за първи път на живо аржентинско танго, изсвирено на хармоника от един от най-забележителните представители на младото поколение аржентински музиканти – Франко Лусиани.

Колкото и да звучи необичайно, хармониката е инструмент, който често се използва при интерпретациите на танго в Аржентина. Една от причините за това е сходния принцип на извличане на звука между хармониката и най-типичния инструмент за аржентинското танго, бандонеона. Друга причина е традицията, създадена от редица легендарни изпълнителни на хармоника в историята на аржентинската популярна музика. През последните години музикалната критика и пресата в Буенос Айрес, единодушно и съвсем заслужено, сочат Франко Лусиани като новата голяма звезда на хармониката в Аржентина и достоен продължител на тази традиция.

Концертът на Франко Лусиани "Хармоника и танго" се организира от Студио ТангерИН в сътрудничество със Sofia Live Club. След концерта вечерта ще продължи с традиционно танго парти (милонга), на което всички любители на аржентинското танго ще могат да танцуват на музика, специално подбрана от поканен за целта танго диджей. Билетите за концерта са в предварителна продажба в мрежите на www.ticketplus.bg и www.eventim.bg, Дюкян Меломан, Супермаркети "Пикадили", веригите магазини Orange, Office 1, Technomarket, Photosynthesis, както и и на място в Sofia Live Club в деня на събитието.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Едва на 29 години, Франко Лусиани има вече зад гърба си 4 издадени диска с различни формации, множество музикални награди и участия в записи и концерти на редица световноизвестни музиканти, сред които са гранд дамата на аржентинската музика Мерседес Соса, доайените на електронното танго Готан Проджект, легендарните аржентински музиканти Фито Паес, Педро Азнар, Луис Салинас и много други. Чрез своята активна концертна дейност в Латинска Америка Европа и Азия Франко Лусиани се е превърнал в един от значимите посланици на аржентинската популярна музика.

На концерта в София неумолимият звук на хармониката на Франко ще се съпровожда от прецизния стил на пианиста Даниел Годфрид, който в момента работи с популярната аржентинска певица Лидия Борда и е член на Orquesta Escuela de Tango - най-големият музикално-академичен проект в Буенос Айрес, целящ изследването и пресъздаването на стила и техниката на големите оркестри от Златната ера на тангото. Програмата “Хармоника и танго” представлява един перфектен синтез на тези двама млади музиканти, които ще променят тотално представата ви за възможностите на хроматичната хармоника и за начините, по които може да се интерпретира танго.

Автор:
ТангерИН
Публикация:
08.10.2010 г. 11:23
Посетено:
2227
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/10852-tsyalata-strast-na-arzhentinskoto-tango-v-edna-harmonika