Музика

Tango d'Amor - акцент в съботната милонга

SofiaTango ще зарадва своите почитатели с музика на живо

Tango d'Amor - акцент в съботната милонга


◊ СЪБИТИЕТО

На 9 октомври (събота) дуо “Tango d’Amor” ще свири на живо като финал на ежеседмичната милонга, организирана от SofiaTango в клуб “Salsa +” (ул. „Аксаков” 31 – зад клуб „Ялта”).

Начало – 20 часа. Вход – 4 лв.

Милонга е събитие, на което хората, обичащи да слушат и танцуват танго, намират място за среща. В уютна обстановка, свободна от тютюнев дим, аржентинската страст ще запали своите почитатели. А изпълнението на дуо “Tango d’Amor” ще направи завършекът на тазседмичната милонга празник за всички ценители на тангото.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ДУО "TANGO D'AMOR"

Белчо Христов и Влади Михайлов свирят заедно в различни проекти от 2004 година. Дуото е насочено към страстната и романтична музика – аржентинско танго, милонга и валс. Музикантите имат дългогодишен опит на българска концертна сцена, както и в чужбина.

Белчо Христов (акордеон) е живата легенда на българските акордеонисти. 16-годишен, печели най-големите за времето си наши и чужди конкурси, изнася първият самостоятелен концерт на акордеон в България. Завършва Българската държавна консерватория и дълги години е оркестрант в Софийската филхармония и във Фестивалния оркестър към НДК. Като акордеонист акомпанира и записва с едни от най-големите ни музиканти – Николай Гяуров, Румен Дойков и др. Като солист гастролира по света, участва в различни събития от културния живот у нас, записва за наши и чужди филмови продукции.

Влади Михайлов свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия, има магистърска степен по музика от Софийския университет. Многократно участва в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти – Милчо Левиев, Джеси Брок (САЩ), Ваня Костова и други.


Автор:
Tango d'Amor
Публикация:
05.10.2010 г. 17:06
Етикети:
Посетено:
1906
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/10837-tango-d-amor-aktsent-v-sabotnata-milonga