Музика

Escola Senzala - София и Derida Dance Center представят Вечер на автентичната бразилска музика

С участието на Мarsel Gudoy и Nelson Latif - китари, и Mestre Samara - перкусии

Escola Senzala - София и Derida Dance Center представят Вечер на автентичната бразилска музика


◊ СЪБИТИЕТО

Escola Senzala - София и Derida Dance Center представят

Вечер на автентичната бразилска музика

Sofia Live Club

Събота, 9 октомври 2010 г., 22 ч.

Идеята е популяризиране на капоейра в България, като част от световното културно наследство и представяне на традиционната бразилска музика, като част от световната музикална култура. 

Гости на събитието ще бъдат Marcelo Godoy – вокал и акустична китара и Nelson Latif – cavaquinho и акустична китара; Mestre Samara – перкусия.


◊ МУЗИКАНТИТЕ
 
Marcelo Godoy е певец и композитор с богат опит от гастролите си в Бразилия и Европа. От няколко години живее и твори в Холандия, където е издаден и последния му диск "Paralelo 16" от джаз лейбъла CrisCrazz Records. Свирил е с имена като Yuri Popof, Lena Horta, Marcos Suzano, Ciro Cruz, Renato Massa и Zé Marcos.

Nelson Latif започва своята кариера през 80-те като джаз изпълнител в Сао Паоло. Следващото десетилетие се мести в Амстердам, където свири на инструмента, който го превръща в запазена марка – Cavaquinho (вид малка китара). Участва в Alma Brasileira Project на бразилските посолства с множество уъркшопи, концерти и лекции, като идеята е популяризиране на автентичната бразилска музика по света.

Mestre Samara е основател на няколко школи по капоейра и много изкусен перкусионист. Живее в Амстердам и обикаля по света с цел популяризиране на този вид танц, като музиката е неизбежна част от това.

DJ Furioso се занимава с организиране на партита с бразилска музика от 6 години. Заедно с DJ-ите P6U и Oto ще представят смесица от боса нова, самба, бразилско реге и хип-хоп с видео презентация по капоейра.

Автор: DERIDA Dance Center & Escola Senzala
05.10.2010 г. 08:11
Посетено: 1390
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/10828-escola-senzala-sofiya-i-derida-dance-center-predstavyat-vecher-na-avtentichnata-brazilska-muzika