Музика

XV международен младежки фестивал-конкурс "Надежди, таланти и майстори"

Музиканти от 16 държави ще се представят на фестивала-конкурс

XV международен младежки фестивал-конкурс "Надежди, таланти и майстори"


◊ СЪБИТИЕТО

XV международен младежки фестивал-конкурс “Надежди, таланти и майстори”


Фестивалът-конкурс е част от националните културни събития на България и ще продължи от 4 до 15 септември в Добрич и Албена.

Кметът Детелина Николова ще открие музикалния форум на 4 септември от 18.00 часа в Концертна зала “Добрич”.

В продължение на 12 дни на сцените в Добрич и Албена ще се изявят над 250 таланти от 16 държави. В конкурсната и фестивална програма ще участват изпълнители от България, Азербайджан, Германия, Гърция, Италия, Казахстан, Македония, Русия, Хакасия (Руска Федерация), САЩ, Словения, Турция, Холандия, Хонконг, Южна Корея, Япония. Изпълненията ще бъдат оценявани от авторитетно международно жури с председател проф. Виктор Чучков.


◊ В ПРОГРАМАТА

В богатата програма са включени изпълнения на солисти на всички класически и народни инструменти с академично направление, клавирни дуа, камерни ансамбли, певци, композитори, хорове, оркестри.

Фестивалната програма включва и уникалния концерт на международното жури и гости на конкурса на 13 септември от 18.00 часа в Огледална зала “Нели Божкова”.

Награждаването и галаконцертът на лауреатите на 15-тото издание на “Надежди, таланти и майстори” е на 15 септември от 17.00 часа в зала “Добрич”.

Престижният фестивал се организира от Община Добрич, КК “Албена”, Туристическа агенция “Романтик Тревъл” от Санкт Петербург, от Съюза на българските композитори, Съюза на българските музикални и танцови дейци и Съюза на концертните дейци на Руската федерация.



. Подробната програма на XV международен младежки фестивал-конкурс “Надежди, таланти и майстори" можете да видите на http://dobrich.info

Автор:
Ангел Радилов
Публикация:
03.09.2010 г. 11:39
Посетено:
1231
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/10627-xv-mezhdunaroden-mladezhki-festival-konkurs-nadezhdi-talanti-i-maystori