Музика

Венци Благоев Диксиленд: горещ джаз, диксиленд и суинг в парка "Заимов"

Концерт от цикъла "Остров на музиката"

Венци Благоев Диксиленд: горещ джаз, диксиленд и суинг в парка "Заимов"
Сн. Badema - Eмануил Манолов-Бадема и Венци Благоев


◊ СЪБИТИЕТО

Горещ джаз, диксиленд и суинг в парка "Заимов"

27 юли, 19.30 часа
парк “Заимов” (до театър “София”)

Венци Благоев Диксиленд:

. Невилиян Гемижев – кларинет,
. Владимир Славчев – цугтромбон,
. Александър Куманов - банджо и вокал,
. Веселин Веселинов-Еко – контрабас,
. Димитър Димитров – ударни,
. Венци Благоев – корнет.

• Със специалното участие на Емануил Манолов-Бадема – саксофон.


◊ КОНЦЕРТЪТ

Усмихната музика ще звучи в парка “Заимов” във вторник, 27 юли от 19.30 часа. Като контрапункт на заспалата сива мараня, комарите и тъгата, Венци Благоев Диксиленд за втора поредна година изпълва градското пространство и го превръща в цветна сцена за щастливи мелодии, танци и добри срещи. Концертът е горещ реверанс към столичани и е част от цикъла “Остров на музиката” в рамките на инициативата за летен културен отдих на общината.

В програмата са включени популярни и обичани диксиленд пиеси, много настроение и заразителен оптимизъм. Публиката да е основна част от оркестъра – надяват се джазмените – с инструменти като бебешки биберони, пълни със стотинки и бонбонки, свирки, пищялки, дайрета и войнишки барабанчета, хармоники, водни пистолети... Може да пляскате, да потропвате с крака, бастуни, кастанети... Носете още хартиени самолетчета, хвърчила, мечти и криле... Всъщност криле не ви трябват. Музиката ще ви ги даде. Гаранция за това са имената на участниците в бенда – едни от най-добрите изпълнители на горещ джаз на българската сцена. Поотделно и заедно те имат множество изяви в диксиленд и джаз формации в страната и зад граница и с право са определяни като пазители и продължители на суинг и диксиленд традициите в България. А че традициите са живи, се потвърждава и от участието на доайена на столичния джаз Емануил Манолов-Бадема, който наскоро навърши 75 години.

Джаз в парка “Заимов” ще звучи отново и на 11 август.

. Концертът се организира от Столична Община, Дом на културата “Средец” и Постоянната комисия за децата, младежта и спорта при СОС. При лошо време ще се проведе на следващия ден.

Автор:
Фани Филипова
Публикация:
26.07.2010 г. 12:44
Посетено:
1854
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/10500-ventsi-blagoev-diksilend-goresht-dzhaz-diksilend-i-suing-v-parka-zaimov