Музика

Юбилеен международен майсторски клас на Райна Кабаиванска в НБУ

За изпълнители от България и чужбина, до 32-годишна възраст, с музикално образование

Юбилеен международен майсторски клас на Райна Кабаиванска в НБУ
Стипендиантите на Райна Кабаиванска от 2010 г. в Модена


◊ СЪБИТИЕТО

Нов български университет организира Х юбилеен международен майсторски клас на Райна Кабаиванска, който ще се проведе от 16 до 29 септември 2010 г.

Срокът за кандидатстване е до 13 септември 2010 г.

Прослушването на кандидатите ще бъде на 16 септември 2010 г. На 30 септември най-добрите участници ще открият музикалния сезон на София с Галаконцерт със Софийската филхармония и специалното участие на Райна Кабаиванска.

Събитието е под патронажа на Негово Превъзходителство Стефано Бенацо, Посланик на Република Италия в България.


◊ ПОВЕЧЕ

За втора поредна година майсторският клас се провежда с подкрепата на фондация “Америка за България”, осигуряваща стипендии за обучение на млади оперни изпълнители към фонд “Райна Кабаиванска” на НБУ.

Подробна информация за майсторския клас се публикува на Официалния уебсайт на Райна Кабаиванска - www.rainakabaivanska.net, от който кандидатите могат да се регистрират онлайн.

В майсторския клас на Райна Кабаиванска могат да кандидатстват изпълнители от България и чужбина, до 32-годишна възраст, с музикално образование. След прослушване се избират 10 активни участници и допълнителен брой курсисти. За конкурсното прослушване и за работата по време на майсторския клас е необходимо да се посочи репертоар от пет арии. Обучението се провежда в зала “България”, София.
 
Най-добрите участници получават стипендия от фонд “Райна Кабаиванска” на НБУ в една от категориите: обучение в Майсторския клас на Райна Кабаиванска в НБУ; обучение при Райна Кабаиванска в Италия.
 
През декември в Софийската опера, по случай юбилея на майсторския клас, ученици на Райна Кабаиванска ще представят операта “Бохеми”, която година по-късно ще бъде представена и в Оперния театър в Модена.
 

За информация:
Веселина Василева, Нов български университет, тел. 8110125, vvassileva@nbu.bg, http://www.rainakabaivanska.net


Автор:
Веселина Василева – НБУ
Публикация:
24.07.2010 г. 22:27
Посетено:
2192
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/10497-yubileen-mezhdunaroden-maystorski-klas-na-rayna-kabaivanska-v-nbu