Музика

Светлинно шоу и мултимедия на български ни гласят от "Massive attack"

Трип-хоп дуото идва за първи път у нас на 15 юли

Светлинно шоу и мултимедия на български ни гласят от "Massive attack"


◊ ЗВУК И СВЕТЛИНА

С невиждано досега светлинно шоу ще ни изненадат най-добрите в трип-хопа. Бристолските легенди „Massive attack” пристигат в София с пълен пакет осветление за разполагане на земя и невероятен LED екран с размери 15 x 12 м, състоящ се от 15 фрагмента. Позиционирана в дъното на сцената, своеобразната стена фон ще се превърне в основния действащ елемент в развитието на шоуто. Прожектираната на нея впечатляваща мултимедия е прецизно съобразена с песните, които ще изпълни дуото. Нещо повече: по желание на „Massive attack” част от визуализациите ще са ключови фрази, изписани на български език. По този начин зала „Фестивална” ще се превърне в една абстрактна арена, където с феноменалната комбинация от звук, светлина и текст "Масив Атак" ще предизвикат границите на човешкото въображение.


◊ ОБРАТНОТО БРОЕНЕ ЗАПОЧВА... 10... 9 ДНИ ДО КОНЦЕРТА

Най-любопитният музикален експеримент на 2010 година продължава: „Massive attack” с лекота омагьосват световни столици и фестивали на път към София, където на 15 юли в зала “Фестивална” ще подарят част от магията си и на българските фенове. В нажежения юлски календар времето до уникалната първа среща с дуото британски трип-хоп богове се топи неумолимо, а самите Робърт Дел Ная и Грант Маршал ни очакват да заемем уютното си място в пресъздаденото от тях хладно двучасово безвремие. И макар световното турне на Масив Атак да минава под знака на най-новия им албум “Heligoland”, феновете им ще чуят на живо едни от най-добрите композиции на трип-хоп легендите от Бристол през годините. “Unfinished Sympathy”, “Karmacoma”, “Teardrop”, ”Intertia Creeps”, “Angel”, “Safe From Harm” са само част от изкушаващите дестинации в музикалната разходка през различните стилове, албуми и реалности, на която ще се отправим идния четвъртък.


◊ ПОЛЕЗНО

Родните меломани разполагат с по-малко от 10 дни да се включат в музикалната игра на сенки в столичната зала “Фестивална”. Билетите са на цени от 60 и 80 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на “Тикетпро” и неговите партньори, както и онлайн на www.tickеtpro.bg.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
07.07.2010 г. 11:04
Етикети:
Посетено:
1290
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/10413-svetlinno-shou-i-multimediya-na-balgarski-ni-glasyat-ot-massive-attack