Музика

Концерт Аржентинско танго в Чайната

Tango D'Amor ще изпълни едни от най-вълнуващите аржентински танга

Концерт Аржентинско танго в Чайната


◊ СЪБИТИЕТО

From Sofia to Buenos Aires Live Music Milonga*

Аржентина отново оживява в "Tea House" (Чай във Фабриката, София, ул. “Бенковски” 11)

На 28 юни в 20.00 часа, "Tango d’Amor" (Белчо Христов – акордеон и Влади Михайлов – виола) ще представи за вас някои от най-популярните танга и милонги! Към дуото ще се включи гост-пианистът Петър Белнеев.

Събитието е отворено за хората, които слушат, танцуват Аржентинско танго и намират място за комуникация чрез езика на танца.
Вход 7 лв


◊ ДУО "TANGO D'AMOR"

Белчо Христов (акордеон) е живата легенда на българските акордеонисти. 16-годишен печели най-големите за времето си наши и чужди конкурси, изнася първия самостоятелен концерт на акордеон в България. Завършва Българската държавна консерватория и дълги години е оркестрант в Софийската филхармония и във Фестивалния оркестър към НДК. Като акордеонист акомпанира и записва с едни от най-големите ни музиканти – Николай Гяуров, Румен Дойков и др. Като солист гастролира по света, участва в различни събития от културния живот у нас, записва за наши и чужди филмови продукции.

Влади Михайлов свири на виола, контрабас и баскитара. Завършва Държавната музикална академия, има магистърска степен по музика от Софийския университет. Многократно участва в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев, организирани от Нов български университет. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти – Милчо Левиев, Джеси Брок (САЩ), Ваня Костова и др.

В началото на 2010 година Влади Михайлов и Белчо Христов наричат инструменталното си дуо “Tango d’Amor” и стават част от проекта “Tango and Pepper”


Милонга* – място, на което хората слушат, танцуват Аржентинско танго и намират място за комуникация чрез езика на танца.

Автор:
Tango & Pepper Studio
Публикация:
25.06.2010 г. 18:04
Етикети:
Посетено:
1725
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/10358-kontsert-arzhentinsko-tango-v-chaynata