Музика

Португалска, руска и испанска музика в 41. ММФ "Софийски музикални седмици"

Концерти в Националната галерия за чуждестранно изкуство и в Концертен комплекс "България"

Португалска, руска и испанска музика в 41. ММФ "Софийски музикални седмици"

◊ КОНЦЕРТИТЕ

• Днес, 19.06. (събота), от 19 часа в Националната галерия за чуждестранно изкуство ще се състои концерт с екзотична португалска и иберийска музика. Концертът се реализира с изключителното съдействие на институт "Камоеш" и Посолството на Република Португалия.

В зала "Куполна" в Националната галерия за чуждестранно изкуство, ММФ "Софийски музикални седмици" ще представи младежкия състав на ансамбъл Ещорил (Португалия). Формацията е интернационална - включва българка, украинка, руснак и португалци. Съставът е създаден преди повече от 15 години и обединява таланти от различни страни. Това е тридесет и първият концерт от афиша на 41-ви ММФ "Софийски музикални седмици".

• На 21.06. (понеделник) предстоят два концерта в Концертен комплекс "България", и двата с начален час 19 часа:

. Концертът в Голяма зала "България" е изцяло с руска програма. Оркестърът на Софийска филхармония ще свири под диригентската палка на Юки Мияги (Япония). Солист ще бъде виртуозният български пианист Георги Черкин. Ще бъдат изпълнени Увертюра из операта "Княз Игор" от Александър Бородин, Концерт за пиано и оркестър № 2 в до минор от Сергей Рахманинов, Симфония № 6 "Патетична" в си бемол минор от Пьотр Илич Чайковски.

. В Камерна зала "България" концертът е озаглавен "Испански час". Солист ще бъде Грациела Вълчева Фиеро - мецосопран, на рояла Венециела Найденова. Програма: Федерико Гарсия Лорка - Старинни испански песни, Дмитрий Шостакович - Испански песни по руски текст, Федерико Момпу - Три приспивни песни, Мануел де Файя - Седем испански песни.


Автор:
Тина Коилова
Публикация:
19.06.2010 г. 14:32
Посетено:
1620
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/10316-portugalska-ruska-i-ispanska-muzika-v-41-mmf-sofiyski-muzikalni-sedmitsi