Музика

Groove Armada откриват Park Live Fest на 18 юни

Следват Gotan Project и Morcheeba

Groove Armada откриват Park Live Fest на 18 юни


◊ СЪБИТИЕТО

За втора поредна година ParkLiveFest ще се проведе в София от 18 до 20 юни. Тази година хедлайнери на трите фестивални дни са "Groove Armada", "Gotan Project" и "Morcheeba".

Еднодневният билет е 45 лева, а тридневният – 80. Цените са валидни до 17-ти юни, денят преди започването на фестивала. В дните на фестивала цените са с 10 лева по-скъпи. Билети се продават в мрежата на „Ивентим” и „Тикетпро”, както и в билетния център на НДК.


◊ 18 ЮНИ - ГРУУВИ ДЕН

"Groove Armada" ще открият второто издание на фестивала ParkLive на 18 юни. Техният концерт е предвиден за 21:30 часа на Голямата сцена. Всички почитатели на техните култови денс парчетата ще могат да се насладят на живо на групата, която идва с 10-членната си банда и 2 вокалистки. Това е първият концерт у нас на "Groove Armada", придобили световна популярност с невероятните си лайв изпълнения, които по мащаб и емоция се сравняват само с тези на "Chemical Brothers" и "Underworld".

На Голямата сцена още в 18:30 часа ще излезе DJ Cadik, а в 20:15 часа – българите от "Babyface Clan".


◊ 19 ЮНИ - ТАНГО ДЕН

Създателите на “съвременното танго“ - френското трио "Gotan Project", ще са хедлайнерите на 19 юни, които пристигат у нас с подкрепата на Френския културен институт. Филип Коен Солал, Едуардо Макароф и Кристоф Мюлер са музикантите, които промениха представите ни за тангото.

Черпейки вдъхновение както от африканските корени на тангото и аржентинския фолклор, така и от градската атмосфера на съвременен Буенос Айрес, "Gotan Project" запазват секси звученето на танго, примесвайки го с електронното звучене.

Различни, завладяващи и пречупващи границите на традиционното е подписът на Gotan Project, който прозира още в името им. Залагайки на аржентински жаргон, при който сричките в думите разменят местата си, познатото ни Tan-go придобива нова форма, както и в музиката им, и се превръща в Gotan.

Концертът им ще бъде от 22:15 часа на Голямата сцена. Преди тях на сцената ще излязат „Bluba Lu”.


◊ 20 ЮНИ - ХОП ДЕН

Култовата британска трип-хоп банда "Morcheeba" ще е хедлайнерът на 20 юни на фестивала ParkLive.

"Morcheeba" пристигат за първия си концерт у нас със своята първа вокалистка – жената с най-нежния глас Skye. Тя отново се присъединява към братята  Пол и Рос Годфри, след като през 2003 г. реши, че ще се отдаде на солова кариера.

Именно със Skye в средата на 90-те "Morcheeba" спечелиха световната си популярност, а първите им два албума „Who Can You Trust?" и „Big Calm“ покориха сърцата на хилядите фенове по целия свят.

Концертът на "Morcheeba" ще бъде от 22:15 часа на Голямата сцена, а преди тях от 21 часа ще пее Белослава.


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
14.06.2010 г. 18:19
Посетено:
931
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/10261-groove-armada-otkrivat-park-live-fest-na-18-yuni