Музика

Филмовата музика на Митко Щерев

Музика за млади и пораснали момчета и момичета

Филмовата музика на Митко Щерев


◊ СЪБИТИЕТО

На 22 юни Митко Щерев ще представи изключителната си филмова музика с концерт на сцената на Драматичния театър Стара Загора.

Композиторът ще седне на  рояла, съпроводен от Оперния оркестър на Стара Загора, за да ни припомни брилянтните „Адаптация”, „Осъдени души”, „Скъпа моя, скъпи мой”, както и музиката от „Завръщане от Рим”, „Жребият”.

Диригент на оркестъра ще бъде Красмир Къшев, а Васко Влахов и Лидия Панчева ще припомнят три евъргрийна от репертоара на „Диана експрес” – това е желанието и сценария на композитора.

22 юни 2010, 19 часа, Драматичен театър - Стара Загора


◊ МИТКО ЩЕРЕВ
               
Няма българин, който да не може да запее веднага няколко песни на Митко Щерев. Фината мелодичност, както и ярката и богата хармония на филмовата му музика му носят наградата на Съюза на филмовите дейци през 1995 г. "Композитор на столетието".

Огромната популярност на Митко Щерев може да се назове с една дума – неагресивна. Също като музиката му. И ако направим анализ на аудиторията, която посещава концертите му ще установим, че тя е високообразована, с широк мироглед. Наистина ценители! Над 30 концерта вече са осъществени по проекта „Филмовата музика и песните на Митко Щерев”. Винаги с щрайх – от 11 до 38 човека (последният концерт беше на Античния театър в Пловдив). Невероятно звучене в традициите на италианската поп-музика от 20. век.

Когато преди повече от два месеца се срещнах с Митко Щерев, за да обсъдим подробностите около гостуването му в Стара Загора останах очарована. Не заради музиката, която така или иначе всеки може да запее, не заради акуратността му по време на срещата ни и в телефонните разговори, а заради усещането, което ме завладя при първия миг, в който се видяхме и не ме напуска и до днес – усещане за креативност и детски възторг от случващото се. Един възторг, който от години не съм виждала и който няма начин да не те очарова.

Подарете си тази музикална вечер, по-малки и пораснали момичета и момчета. Стопроцентово музикално изживяване!

Билети за концерта се продават на касата на Операта и в книжарниците „Хеликон”, „Пингвините” и „Ориндж център”.

Още информация и резервации – 0889 627 480, Виолета Тодорова

Автор:
Виолета Тодорова
Публикация:
11.06.2010 г. 17:13
Етикети:
Посетено:
1473
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/10248-filmovata-muzika-na-mitko-shterev