Музика

Софийски музикални седмици: На сцената Пламена Мангова

"България в Европа" - български музиканти, които живеят от години зад граница

Софийски музикални седмици: На сцената Пламена Мангова


◊ СЪБИТИЕТО

Днес, 02.06.2010 г., в Национално Музикално училище "Любомир Пипков" ще стартира двудневен майсторски клас под ръководството на Пламена Мангова.

Българската пианистка прави международна кариера от Европа до Токио, Южна Корея и Санкт Петербург. През последните години е носител на редица награди, между които и втория приз на престижния конкурс "Кралица Елизабет" в Брюксел. Тя е у нас по покана на Фестивала за класическа музика "Софийски музикални седмици", в който ще проведе двудневен майсторски клас (2 и 3 юни) и три последователни концерта (6, 7 и 8 юни).

По време на концертната си визита Пламена Мангова ще даде и официална пресконференция (5 юни) за новия концертен формат, който ще представи "Carte Вlanche", обединявайки на сцената блестящи музиканти.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

41-то издание на МФ "Софийски музикални седмици" се реализира под мотото "България в Европа" и представя великолепни български музиканти, които живеят от години зад граница. Фестивалът включва концертни събития, семинари, майсторски класове, културни презентации, изложби, кръгли маси и пърформанси - над 50 събития, провеждащи се в 11 културни пространства.

От тази година достъпът до концертите на Софийски музикални седмици се осъществява и чрез онлайн билети на 3-те най-популярни у нас разпространители на събития - Evevtim, Ticketstream и TicketsBG. Системата на трите оператора дава възможност на потребителите да получат изчерпателна информация и да закупят билети както онлайн, така и чрез касите на техните партньори (над 1 100 пункта в страната). Това удобство е показателно предвид наблюдавания нарастващ брой на ценителите на музикалното изкуство, спрямо предишното издание на фестивала. Чрез партньорствата за онлайн разпространение се предлага уникален алтернативен метод за избор на билети от оригиналните схеми на салоните, което позволява на меломаните да закупят точно определено място за конкретно събитие. Всичко това се координира от екипа на 41-то издание на "Софийски музикални седмици" с високата мисия да бъдат привлечени като аудитория повече представители на младото поколение, ценители на класическия жанр.

Пълната програма на фестивала, както и директен контакт с организационния екип са публикувани на фестивалния сайт: http://www.sofiaweeks.com

Автор:
Тина Коилова
Публикация:
02.06.2010 г. 14:52
Посетено:
2163
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/10130-sofiyski-muzikalni-sedmitsi-na-stsenata-plamena-mangova