Музика

Концерт на Фани Куцарова и Росен Балкански

Софийски музикални седмици

Концерт на Фани Куцарова и Росен Балкански


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на Дуо Фани Куцарова (пиано) и Росен Балкански (класическа китара)

На 4 юни 2010 г. от 18 ч.
в Националната галерия за чуждестранно изкуство

Концертът е в рамките на „Софийски музикални седмици”

Програмата включва: Карлос де Сейксас – Концерт в ла мажор, Мауро Джулиани – Две Ронда (първо изпълнение за страната), Франческо Молино - Ноктюрно (първо изпълнение за страната), Франко Маргола – Кончерто Бреве и Фредерико Морено Тороба – Кастилски концерт (първо изпълнение за страната).


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ДУОТО

Дуо Фани Куцарова (пиано) и Росен Балкански (класическа китара) ще изнесе концерт в Националната галерия за чуждестранно изкуство в рамките на „Софийски музикални седмици”. Уникалното на дуото е това, че е първо по рода си у нас. Дори по света комбинацията от тези два инструмента се среща изключително рядко. Затова и интересът към подобни концерти е винаги голям.

Дуото е създадено след успешна солова кариера и участия в различни камерни формации и на двамата изпълнители. Освен като пианистка, Фани Куцарова е известна и като един от малкото музиканти у нас, които свирят на чембало. Росен Балкански е класически китарист, преподавател по класическа китара в ДМА "Панчо Владигеров" и композитор, чиито творби се свирят по цял свят. Дуото е създадено през 2003 г., година по-късно е и първият им концерт в камерна зала "България" с програма: Барокова музика. Българското национално радио прави запис и излъчва концерта.

Каним Ви най-любезно на концерта в Националната галерия за чуждестранно изкуство на 4 юни от 18 ч.

Автор:
Стоименов
Публикация:
24.05.2010 г. 15:34
Етикети:
Посетено:
1478
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/10040-kontsert-na-fani-kutsarova-i-rosen-balkanski