По света

Представяне на варненския видео арт фестивал "Видеохолика" в Италия

17 април 2010, Музей за съвременно изкуство (CAM), Неапол, Италия

Представяне на варненския видео арт фестивал "Видеохолика" в Италия


◊ СЪБИТИЕТО

Международният видео арт фестивал "Видеохолика" (Варна) ще участва в съвместен видео арт проект на Визуален контейнер (Милано, Италия) и Международния видео фестивал Магмарт (Неапол, Италия), който ще се състои в Музея за съвременно изкуство Casoria (CAM) в Неапол, Италия на 17 април 2010.

Фестивалът "Видеохолика" ще бъде представен в компанията на международния видео арт фестивал Streaming Festival (Холандия), международния видео арт фестивал VideoPlay (Аржентина), международния видео арт проект namaTRE.Ba Project (Босна и Херцеговина) и видео арт уеб мрежата VideoChannel (Германия).


. Организатори на събитието са международния видео арт фестивал Магмарт и Музеят за съвременно изкуство Casoria CАМ, Неапол (Италия).

. Куратор на проекта е италианският видео арт дистрибутор и видео арт уеб ТВ - Визуален контейнер, VisualContainer TV (Милано, Италия), който е няколкогодишен партньор на Видеохолика.


◊ ВИДЕОХОЛИКА

"Видеохолика" е международен видео арт форум, иницииран от Асоциация "Видеохолика" (Варна), който цели да представя на българската публика една забележителна и високо стойностна програма от видео арт творби. "Видеохолика" обхваща организацията и провеждането на видео арт прожекции, изложби, дискусии и семинари, отнасящи се до видео изкуството, както в традиционни галерийни пространства, така и на нетрадиционни обществени пространства, нови като обкръжение за съвременното изкуство или където то е малко познато.

В момента "Видеохолика" набира кандидатури за тазгодишното си издание „Поддържай илюзията жива”, което ще се проведе от 10 до 17 август 2010 в рамките на Международното биенале за визуални изкуства "Август в изкуството" във Варна.

Междувременно "Видеохолика" се подготвя и за национално турне през предстоящия месец май 2010 – „Видеохолика пре-продукция тур 2010”, със серия от представяния и прожекции на видео арт от последните изданията на фестивала във Велико Търново, Русе, София, Пловдив, Варна и Добрич.

Автор:
Павлина Младенова
Публикация:
15.04.2010 г. 13:42
Посетено:
1465
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/9714-predstavyane-na-varnenskiya-video-art-festival-videoholika-v-italiya