По света

Романът "Консорциум Алтернус" от Леа Коен излезе на немски език

Предстоят представяния на романа в Берлин, Виена, Цюрих и Берн

Романът "Консорциум Алтернус" от Леа Коен излезе на немски език


◊ СЪБИТИЕТО

Das Calderon Imperium (Империята Калдерон). Това е заглавието на немското издание на нашумелия роман на писателката Леа Коен "Консорциум Alternus". В България книгата претърпя няколко издания като първоначално беше публикувана от издателство „Рива”, а след това и от „Сиела”, което от пет години насам е постоянен издател на книгите на Леа Коен и издава всяка година по един неин роман.

През март 2010 издателство „Сиела”, в съответствие с тази традиция, ще издаде нова белетристична книга на писателката „Пианото”. Друг неин роман, също издаден от "Сиела", „
Преследвачът на звуци”, по който Леа Коен съвместно с режисьора Петър Одаджиев написа сценарий за игрален филм, получи подкрепата на НТФЦ и ще бъде претворен на екрана още през 2010 г. Режисьор и продуцент на филмовия „Преследвач” е Петър Одаджиев, а лентата ще се снима в България, Русия и Германия.


◊ РОМАНЪТ

Историята на немското издание на „Империята Калдерон” започва в началото на 2008 г., когато известна цюрихска литературна агенция продава авторските права на Леа Коен на авторитетното австрийско издателство "Zsolnay Verlag", част от консорциума на една от най-големите немскоезични издателски компании "Hanser Verlag". Романът на нашата писателка е преведен на немски от преводача Томас Фрам.

През пролетта предстоят представяния на романа в Берлин, Виена, Цюрих и Берн.

Изданието на „Das Calderon Imperium” от авторитетното, известно със своята взискателна селекция, издателство "Zsolnay Verlag", е голямо признание за писателката и успех за българската книга по света. Книгата ще се появи в книжарниците в Германия, Австрия и Швейцария на 8 февруари 2010 г. Тя вече може да се поръча в сайтовете за книги на Amazon.com, както и на всички други немскоезични литературни сайтове.

Автор:
Публикация:
24.01.2010 г. 13:45
Посетено:
1643
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/9222-romanat-konsortsium-alternus-ot-lea-koen-izleze-na-nemski-ezik