По света

Мариус Донкин - гост на IV Международен фестивал на монодрамата в Дубай

Предстои Mеждународен форум на изкуствата "Под звездите" през август във Варна

Мариус Донкин - гост на IV Международен фестивал на монодрамата в Дубай


◊ СЪБИТИЕТО

Мариус Донкин и президентът на Международния театрален институт към ЮНЕСКО избират в Дубай актьори за международен фест в България


Театралната звезда Мариус Донкин и юристът Александър Ралчев, които са част от Организационния комитет на първия Mеждународен форум на изкуствата "Под звездите”, са поканени да присъстват като гости на 4-тия международен фестивал на монодрамата, който се провежда на всеки две години в Дубай Фуджейра.

Фестът се провежда под патронажа на шейх Хамад ал Шарки, член на Висшия съвет на Обединените арабски емирства и управител на Фуджейра, който го определя  като най-значимото културно събитие в емирството.


◊ ПОВЕЧЕ

На деветдневния театрален маратон, който започва на 14 януари, ще присъстват над 250 драматурзи, режисьори, актьори и театрали от 42 страни. Форумът ще бъде уважен и от президента и вицепрезидента на Международния театрален институт към ЮНЕСКО, под чийто патронаж ще се проведе събитието в България през август.

„Нашето намерение е да поканим у нас най-изявените съвременни изпълнители и режисьори на монодрама. Радваме се, че сме емисари на първия по рода си международен фестивал, който ще представи две от най-впечатляващите изкуства, операта и драмата, на една сцена”, сподели Мариус Донкин.

Автор:
Мария Донева-Цветкова
Публикация:
14.01.2010 г. 12:11
Посетено:
1557
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/9174-marius-donkin-gost-na-iv-mezhdunaroden-festival-na-monodramata-v-dubay