По света

Хайку от България в австрийско издание

14 български хайджини в "Хризантема"

Хайку от България в австрийско издание


◊ СЪБИТИЕТО


В последния брой на австрийското двуезично списание "Хризантема" са публикувани хайку от 14 наши автори: Аксиния Михайлова, Александра Ивойлова, Антоанета Николова, Едвин Сугарев, Антонина Караламбева, Здравко Каракехайов, Илиана Илиева, Людмила Христова, Людмила Балабанова, Марица Колчева, Мая Любенова, Петър Чухов, Росица Пиронска, Светла Пачева-Карабова.

Подборката е дело на
Людмила Балабанова - председател на Хайку клуб "София". Тристишията са предадени на роден български език и в превод на английски и немски. В същия брой можете да прочетете танка, хайбун и хайку на хайджини от цял свят. Специален гост е Бан'я Нацуиши - председател на Световната хайку асоциация.


◊ ИЗДАНИЕТО

"Хризантема"
е международно електронно списание, което излиза два пъти в годината. В него намират място предимно непубликувани хайку/сенрю, танка, хайбун, есета и интервюта на немски и английски. Изданието е отворено за модерни и традиционни форми на японската миниатюрна поезия, но е фокусирано специално върху новите търсения. "Хризантема" се надява да постигне връзка между традицията на жанра и адаптацията му извън Япония.
Автор:
21.10.2009 г. 10:53
Посетено: 1683
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/8690-hayku-ot-balgariya-v-avstriysko-izdanie