По света

Филм на ВСУ "Черноризец Храбър" - на фестивал във Франция

"Златен диалог" - реж. Петър Павлов и Мая Ангелова

Филм на ВСУ "Черноризец Храбър" - на фестивал във Франция


◊ СЪБИТИЕТО

Филмът „Златен диалог” (Golden Dialogue) на режисьорите Петър Павлов и Мая Ангелова, реализиран в Медийния център на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” е един от седемте филма от цяла Европа, който е избран да участва на Международния филмов фестивал за късометражно кино Shots of Dialogue 2009

Фестивалът ще се проведе от 21 до 25 май 2009 в град Динан, Франция.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

Shots of Dialogue 2009 се организира от Associazione Culturale Link (Италия) и Intercultura (Франция), подкрепен от международни партньори. Представя се от Съвета на Европа (Европейска младежка фондация) и от Европейската комисия (Европа за гражданите). Фестивалът е част от по-голям проект с цел популяризиране на междукултурния диалог.

Съжителството на европейското население и култури се базира на запазването на културното многообразие, една от инициативите на Европейския съюз.

Целта на проекта е да повиши стойността на многообразието и да се изтъкнат неговите положителни стойности, да насърчава диалога, да насърчава конфронтацията и дебата в Европа между всички хора, особено между младите и тези, които работят в доброволчески организации, да насърчава активното гражданство и демокрацията.

Проектът насърчава творчеството и използването на новите технологии като инструменти на активно участие в Европейската общност, особено през 2009 г., която е Европейска година на творчеството и иновациите.
Проектът включва партньори от новите членки на Европейския съюз, поради това, че ще се насърчи интеграцията между гражданите от „новата” и „стара” Европа.

Проектът предвижда международен курс за обучение за използването на аудио-визуални технологии като средство за междукултурен диалог. По този начин той популяризира европейските ценности на толерантност и взаимно уважение, давайки публичност на Европейската година на междукултурния диалог.


◊ СЕДЕМТЕ ИЗБРАНИ ФИЛМА

. Crash Babel (The Netherlands)

. Bagatelle (UK/France)

. El Mueble de las Fotos (Spain)

. Filma (Latvia)

. Golden Dialogue (Bulgaria)

. L'Uomo Perfetto (Italy)

. Rinse your Mouth! (Lithuania)
             
    
http://www.shotsof.eu

Автор:
Петър Павлов, Медиен център - ВСУ
Публикация:
12.05.2009 г. 17:56
Посетено:
1183
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/7869-film-na-vsu-chernorizets-hrabar-na-festival-vav-frantsiya