По света

Кирилицата в Анкара

Разширяване на сътрудничеството между Турция и България в областта на образованието и културата

Кирилицата в Анкара
На сн.: Н. Пр. Бранимир Младенов връчва на доц. д-р Хюсеин Мевсим – завеждащ Катедрата по български език и литература, комплект DVD в присъствието на декана проф. д-р Секине Каракаш


◊ СЪБИТИЕТО

На 09 юни 2008 в централното фоайе "Фараби" на Факултета по език, история и география към Анкарския университет, в присъствието на студенти, преподаватели и гости от различни институции в турската столица, бе открита изложбата "Кирилицата – третата официална азбука на Европа".

Проявата бе организирана от Посолството на Република България в Анкара с любезното съдействие на Катедрата по български език и литература, основана през 1991 г. и представляваща единственото академично звено по българистика в южната съседка.

На откриването на изложбата кратки слова произнесоха проф. д-р Секине Каракаш – декан на Факултета по език, история и география, и посланикът на България Н. Пр. Бранимир Младенов, които изразиха желание и готовност за разширяване на сътрудничеството между двете страни в областта на образованието и културата.

Н. Пр. подари на студентите по българистика различни учебно-възпитателни помагала, а откриването бе последвано от прием.

Автор:
09.06.2008 г. 23:27
Посетено: 1454
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/6050-kirilitsata-v-ankara