По света

"Едва я задържам" - новата поетична книга на Божана Апостолова

Представяне на книгата в Москва

"Едва я задържам" - новата поетична книга на Божана Апостолова


◊ СЪБИТИЕТО

Излезе и вече може да бъде намерена в книжарниците новата поетична книга на Божана Апостолова „Eдва я задържам”, оформена блестящо от художника Христо Гочев, с илюстрации на Георги Гърдев.

В нея читателите ще разпознаят познатата експресия на чувството от предишните й книги и ще усетят една нова, умъдрена вглъбеност, изразена с лаконичната безпощадност на точните думи.

Интересен факт е, че първото представяне на книгата ще се състои на 14 април 2008 в Българския културен институт в Москва, а след това ще имат възможност да я видят и участниците в Международния фестивал на поезията в гр. Бейоглу, Турция от 22 до 27 април 2008.


◊ ОЩЕ ОТ ПРОГРАМАТА

Интензивна международната програма в близките две седмици очаква пловдивската поетеса и издателка Божана Апостолова.

Днес тя замина за Москва, където на 9 април 2008 ще представи издадения от ИК "Жанет 45" роман на Юрий Поляков „Замислих бягство аз...”, а на 14 април в Българския културен институт ще бъде нейната авторска поетична вечер, където тя ще чете стихове от новата си, осма по ред, стихосбирка „Едва я задържам...” (Издателство „Стигмати”, София).

Приложението към нея на руски език съдържа 14 от най-добрите стихотворения в книгата.

Изненада за културното ни аташе в Москва – актрисата Белла Цонева – ще бъде отпечатаната току-що нейна книга „На изток от Иван” със спомени за съпруга й – големия български поет Иван Динков, която Божана отпечата часове преди полета.

От 22 до 27 април Б. Апостолова ще бъде официален гост на Международния фестивал на поезията в гр. Бейоглу, Турция.

А в месец май и началото на юни очаквайте пловдивската премиера на книгата й, както и срещите с новите книги на Николай Заяков, Кристин Димитрова, Иван Странджев и Динко Петков.
Автор:
08.04.2008 г. 22:53
Посетено: 924
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/5616-edva-ya-zadarzham-novata-poetichna-kniga-na-bozhana-apostolova