По света

Изложба на Марина и Николай Русеви в Будапеща

25 класически живописни платна - пейзажи от България

Изложба на Марина и Николай Русеви в Будапеща
На сн. Николай и Марина Русеви с директора на БКИ - Будапеща г-н Пламен Пейков


◊ СЪБИТИЕТО

На 20 март 2008, в 17 ч. европейско време в галерията на Българския културен институт в Будапеща, се откри изложбата на художниците Марина и Николай Русеви.

Изложбената зала се намира в центъра на европейската столица до сградата на операта. Присъстваха дългогодишни приятели на България, представители на българската общност в Будапеща, интелектуалци, журналисти, творци, хора от бизнеса.

Изложбата продължава до 15 април и представя 25 класически живописни платна - пейзажи от България. Картините са рисувани през последните 10 години в рамките на национални и международни пленери.

По време на откриването звуча и музиката от последния диск на група "Лот Лориен", с която художниците си сътрудничат от много време.

Директорът на БКИ - Будапеща, г-н Пламен Пейков, в своята реч на откриването изрази надежда в скоро време да се реализира и концерт на група "Лот Лориен" с мултимедия, дело на художниците. Концепцията "Музика и Визия" се осъществи успешно няколко пъти на международна и национална сцена.

Марина и Николай Русеви са отличават с голямо стилово и тематично разнообразие, творейки в класически и модерни форми и са направили досега над 20 самостоятелни и съвместни тематични изложби, представени във Варна, София, Пловдив и в централни галерии в Ню Йорк, Лондон, Чикаго, Будапеща и др.
Семейство Русеви благодариха за сърдечния прием на гостите на откриването, на целия екип на Културния институт, както и специално на неговия директор, по чиято покана се осъществи събитието.


◊ ДУМИ НА ПУБЛИКАТА

"Очаровани сме от таланта на младите художници. Честито и желаем много повече успехи. До скоро..."
Кирилка Мюлер

"Чудесно изобразяване на българския пейзаж, от сърце поздравявам семейството художници."
Лайош Борсени

"Поздравявам Ви за чудесната изложба, много са хубави картините Ви."
Инга Берг

"Благодари Ви, че донесохте малък къс от България."
Шандор Дежо

(Това са само част от отзивите на посетителите по време на откриване на изложбата.)
Автор:
Публикация:
21.03.2008 г. 17:22
Посетено:
1513
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/5507-izlozhba-na-marina-i-nikolay-rusevi-v-budapeshta