По света

Маестро Найден Тодоров посреща 2024 г. в Китай

В 4 концерта в престижните зали на Жонгшан, Нантонг, Пекин и Ченгду Маестрото представя програма с популярни валсове

 Маестро Найден Тодоров ще посрещне 2024 г. в Китай, където е по покана на една от най-големите агенции там. В 4 концерта в престижните зали на Жонгшан, Нантонг, Пекин и Ченгду Маестрото представя програма с популярни валсове.

Публиката на първия концерт в Жонгшан вчера аплодира бурно българските музиканти, които се отблагодариха с бис на популярна китайска мелодия. Найден Тодоров демонстрира и завидни познания по китайски, което предизвика истинско цунами от възторг.

След броени часове е и концертът в красивата концертна зала на Нантонг, където Найден Тодоров и музикантите ще посрещнат Нова година 6 часа преди всички нас.

Турнето продължава в Пекин в най-престижната зала за класическа музика на Китай, където се очаква сред публиката да са гости от Министерството на културата на Китай, посланика на България в Китай, консулът на България, секретари в посолството ни, посланика на Словения в Китай,  директорът на филхармонията в Пекин и представители на няколко агенции.

Последният концерт е в Ченгду на 2 януари, след което Маестрото ще има творчески ангажименти в Германия и Корея.

Първият концерт на Найден Тодоров в София през 2024 г. е на 25 януари със Софийската филхармония и световно признатия пианист Стивън Ковачевич. 

Автор:
Софийска филхармония
Публикация:
31.12.2023 г. 16:02
Етикети:
Посетено:
220
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/38328-maestro-nayden-todorov-posreshta-2024-g-v-kitay