По света

Млади русенски художници се изявиха успешно на международен конкурс в Португалия

XXIII Международна среща за юношеско изобразително изкуство "Evora 2023"

Млади русенски художници се изявиха успешно на международен конкурс в Португалия

Младите художници от Школата по изобразителни изкуства към Общинския детски център за култура и изкуство – Русе с ръководител Маргарита Хрисандова се включиха в XXIII Международна среща за юношеско изобразително изкуство „Evora 2023“. Форумът бе проведен в град Евора, Португалия, като бе издаден и отпечатан каталог на конкурса с участващите творби.

Младите таланти имаха творческата свобода да рисуват птици от семейство Anatidae (патици, гъски, лебеди и др.), като техниките бяха избираеми. Жури от изявени художници определи наградените участници.

От Школата по изобразителни изкуства това са Асена Арифова, Виктор Петров и Светлозара Пенчева, които са отличени с Първа награда - диплом „Златен клас за заслуги“.

Втора награда - „Сребърен клас за заслуги“, получиха Габриела Иванова, Петя Димитрова, Теа Трендафилова и Хелин Сюлейманова.

Художничката Маргарита Хрисандова получи диплом за участие на ръководител на много талантлива група.

Конкурсът има за цел срещата на различни култури, поддържане на артдиалога, развиване на културния прогрес на Евора и пробуждането и развитието на артистичните способности у децата и младежите от различни страни по света.

Автор:
Биляна Йорданова, Община Русе
Публикация:
14.11.2023 г. 13:25
Етикети:
Международна срещанаградиПортугалиямеждународен конкурс
"Evora 2023"
юношеско изобразително изкуство
Маргарита Хрисандова
Школа по изобразителни изкуства към Общинския детски център за култура и изкуство – Русе
Посетено:
242
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/38030-mladi-rusenski-hudozhnitsi-se-izyaviha-uspeshno-na-mezhdunaroden-konkurs-v-portugaliya