По света

Хорът на Русенска опера ще пее на една сцена с Андреа Бочели в Саудитска Арабия

Концертът е на 27 януари в прочутата зала „Марая"

 

Хорът на Русенската опера ще пее на една сцена с един от най-горещо аплодираните съвременни тенори Андреа Бочели в екзотичния оазис Ал Ула в Саудитска Арабия!

Заедно с магьосника на италианските канцонети в прочутата зала „Марая“, известна като най-голямото в света огледално здание и вписана поради това в Книгата на рекордите на Гинес, ще излязат и русенските майстори на хоровото пеене!

Хорът на Русенската опера заедно с традиционните си партньори от хор „Дунавски звуци“ възнамерява да възхити елитната публика на Фестивала „Зима в Тантор“!

Първата част на концерта включва класически творби и оперни фрагменти. В нея русенските хористи ще се изявят с изпълнение на две наздравици - от оперите „Травиата“ и „Селска чест“.

Втората част е посветена изключително на италианските канцонети. В нея русенският хор участва във всички изпълнения на тенора със световна слава. Финалът на концерта ще бъде поставен с един от оперните бисери - арията „Nesun Dorma“ от „Турандот“ и финала на операта от Джакомо Пучини.

“Получихме тази „бърза покана“ буквално преди две седмици и ни се наложи много скоростно да подготвим нашето участие!

За нас е не просто чест да пеем на една сцена с Андреа Бочели - приемаме това като отговорно предизвикателство, но също и като възможност да покажем отново далеч зад пределите на България силата на хоровото изкуство, една от артистичните емблеми на Русе!” - сподели диригентът Стелияна Димитрова-Хернани преди да отпътуват с чартърен полет за известното Кралство в Близкия изток.

Концертът в зала „Марая“ (името на арабски означава огледало, фасадата на сградата е обшита с 9740 квадратни метра огледални панели) ще бъде на 27 януари, петък!

На този линк от 19.30 ч. концертът може да бъде гледан на живо: https://m.youtube.com/watch?v=_56XzyVV_P8&feature=youtu.be

 

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
27.01.2023 г. 11:38
Етикети:
Посетено:
1264
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/36257-horat-na-rusenska-opera-shte-pee-na-edna-stsena-s-andrea-bocheli-v-sauditska-arabiya