По света

С голям успех премина турнето на балетната трупа на Държавна опера Русе в Литва и Латвия

Русенският балет представи своя спектакъл на "Лешникотрошачката" в различни градове на прибалтийските републики

 

С голям успех премина турнето на балетната трупа на Държавна опера Русе в Литва и Латвия по време на Коледно-Новогодишните празници!

След едно изключително начало за балетната трупа на Русенската опера в новия ѝ творчески сезон, в който беше поставена и впечатляващата премиера на българския балет "Козият рог" на Красимир Кюркчийски, русенските танцьори не спряха да жънат успехи и зад граница!

Точно в навечерието на Бъдни вечер балетната трупа на Държавна опера - Русе замина на турне със спектакъла на "Лешникотрошачката" от великия руски композитор П. Й. Чайковски - балет, който украсява празничните афиши на оперните театри по цял свят!

По това време на годината несъмнено всички отбелязват с вълнение Коледните и Новогодишни празници, а страни като Литва и Латвия със сигурност не правят изключение! 

Именно към Русенския балет бе отправена покана да представи своя спектакъл в различни градове на прибалтийските републики.

В първите празнични дни русенските балетисти имаха по два спектакъла на ден при пълни салони!

Огромни зали, изпълнени с  нетърпелива публика, облечена изискано, както подобава на подобно събитие от класа, посрещнаха русенските артисти! След всеки спектакъл публиката дълго аплодираше на крака нашия балет, който се представи повече от блестящо!

С последния спектакъл във Вилнюс, който се състоя точно вечерта преди да настъпи 2023-та, русенските балетни артисти изпратиха удовлетворени старата година и посрещнаха Новата с още по голям заряд, надежда и очаквания!

 

 

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
10.01.2023 г. 12:56
Посетено:
563
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/36145-s-golyam-uspeh-premina-turneto-na-baletnata-trupa-na-darzhavna-opera-ruse-v-litva-i-latviya