По света

Нов български университет представи вълнуващ спектакъл пред многобройна публика в Катедралата „Сент Мери“ в Париж

Дипломати и гости се потопиха в атмосферата на проекта с артистичното име „Музикални фрески“

 

Нов български университет представи вълнуващ спектакъл пред многобройна публика в Катедралата „Сент Мери“ в Париж.

Дипломати и гости се потопиха в атмосферата на проекта с артистичното име „Музикални фрески“, част от който бяха изпълненията на младите арфисти Александрина Асенова Кушинчанова, Виктория Антонио Маркова и Инела Василева.

По време на концерта беше представена и фотографска изложба за Боянската църква, създадена от проф. д-р Васил Гарнизов – антрополог, кавалер на Ордена на Академичните палми на Франция.

Събитието беше част от престижния музикален форум Opus Artis Paris и Academie Musicale Internationale Colombes и беше реализирано с финансовата подкрепа на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ.

От 01 до 07 юли 2022 г. участничките от майсторския клас на проф. Сузана Клинчарова в Нов български университет получиха възможност да усъвършенстват своите технически и интерпретационни умения в нова професионална атмосфера във Франция.

 

Снимка: Васил Гарнизов

 

Автор:
НБУ
Публикация:
08.07.2022 г. 12:23
Етикети:
проф. д-р Васил Гарнизовпроф. Сузана КлинчароваизложбапроектконцертарфаПарижНов български университет
Инела Василева
Виктория Антонио Маркова
Александрина Асенова Кушинчанова
„Музикални фрески“
Катедрала „Сент Мери“
Посетено:
599
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/35045-nov-balgarski-universitet-predstavi-valnuvasht-spektakal-pred-mnogobroyna-publika-v-katedralata-sent-meri-v-parizh