По света

Шестима българи отличени на Международния хайку конкурс „Golden Haiku”

В тазгодишното издание са взели участие над 2900 поети от 71 държави

Шестима българи отличени на Международния хайку конкурс „Golden Haiku”

 

Шестима българи са отличени на Международния хайку конкурс „Golden Haiku”

Цецка Илиева, Радостина Драгостинова, Кристина Тодорова, Радка Миндова, Ангел Дюлгеров и Владислав Христов са шестимата българи отличени на тазгодишното издание на Международния конкурс „Golden Haiku”.

Деветото издание на конкурса е на тема „рестартиране и повторен разцвет”. В надпреварата са взели участие над 2900 поети от 71 държави. Журито е в състав - Абигейл Фридмън, Ленард Мор, Кит Нагамура и Джон Стивънсън.

Избраните текстове ще бъдат изложени на билбордове-табели на някои от най-емблематичните улици на Вашингтон от март до началото на май.

Златният триъгълник е сърцето на централния бизнес район на Вашингтон, окръг Колумбия – оживен и пълен с иновации, култура и търговия само на няколко крачки от Белия дом и BLM Plaza. В рамките на тези 44 блока има близо 6000 предприятия, около 200 ресторанта, предлагащи разнообразни кухни, и почти 34 милиона квадратни фута офис площи. С проекти за обществено пространство и непрекъснати подобрения на транспорта, пейзажът на Златния триъгълник продължава да расте и да се развива.

Компанията организатор на хайку конкурса Golden Triangle BID се стреми да подобри квартала чрез дългосрочни проекти за разкрасяване, озеленяване, извозване на боклук и неговото рециклиране.

Всички отличени хайку можете да видите на адрес: https://goldentriangledc.com/

 

Автор:
Публикация:
16.03.2022 г. 10:35
Посетено:
1095
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/34299-shestima-balgari-otlicheni-na-mezhdunarodniya-hayku-konkurs-golden-haiku