По света

Наши автори в чужбина

Новини от СБП

◊ ПУБЛИКАЦИИ

***
В литературното списание „Basarabiei”, издание на Молдова и Румъния, са публикувани стихове на Евтим Евтимов, Николай Заяков, Нико Стоянов, Надя Попова, Георги Барбаров, Гриша Трифонов и Пламен Киров.

***
В издателство „Пирин” - Скопие, Република Македония, е отпечатана книгата „Любов в криминално време” на Донка Петрунова. Преводач на книгата е Ванчо Меанджийски. Това е втората книга на авторката, преведена и издадена в Македония, след „Заслепение”.

***
В броя от 17 декември 2006 г. в. „Московский литератор” публикува разказа на писателя Веселин Стоянов „Светли образи”, преведен на руски от Ирина Горюнова.


◊ ПРЕМИЕРИ

В Конферентната зала на Международното съобщество на писателските съюзи - ЦДЛ в Москва се състоя премиера на книгата на Николай Петев “Фарът, пазачът и вятърът” дело на издателство “Евразия +”. Преводач на руски език е Наталия Петрова.

В препълнената зала за книгата говориха Валерий Ганичев, председател на Съюза на писателите на Русия, Генералният директор на Международното съобщество на писателските съюзи (правоприемник на Съюза на съветските писатели) Владимир Боляринов, председателят на Московската писателска организация Владимир Гусев, главният редактор на “Московский литератор” Иван Голубничий, писателите Иван Сабило, Владимир Иванов-Тагански, Георгий Гачев, Галина Климова, Веселин Георгиев, Михаил Зубавин.

Вечерта бе ръководена от Секретаря на МСПС и главен редактор на сп. “Российский колокол” Максим Замшев.
Автор:
СБП
Публикация:
04.01.2007 г. 17:51
Етикети:
Посетено:
896
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/3296-nashi-avtori-v-chuzhbina