По света

Асоциaция „Българска книга” ще вземе участие в дигиталното издание на Франкфуртския панаир на книгата

14-18 октомври 2020

Асоциaция „Българска книга” ще вземе участие в дигиталното издание на Франкфуртския панаир на книгата

 

◊ СЪБИТИЕТО

Между 14 и 18 октомври ще се проведе най-голямото международно книжно изложение - Франкфуртският панаир на книгата. В ключовия форум за бранша в световен план ще бъде представена и България, като участието е организирано от Асоциация „Българска книга”.

В контекста на годината на Covid-19, 72-рото издание на Frankfurter Buchmesse ще се проведе изцяло дигитално с хиляди изложители - книгоиздатели, книготърговци, литературни агенти, от 85 държави от цяла Европа, Китай, Тайван, Аржентина, Колумбия, Казахстан, Украйна, САЩ, Канада и много други, правейки специалното издание на Панаира по-интернационално от всякога.

Програмата на 72-рия Frankfurter Buchmesse предлага и 70 часа професионална програма с онлайн събития, конференции, събеседвания със световно значими гости, а дигиталният BOOKFEST Digital включва 28 часа, пълни с истории, дискусии и разговори с многобройни международни гости.

България ще участва в дигиталната платформа на Панаира на книгата във Франкфурт, представяйки заглавия от българската литература с цел тя да бъде популяризирана на Запад и възползвайки се от възможността за продажба на права на международния пазар.

Участието на България в международния книжен форум е организирано от Асоциация „Българска книга” и финансирано от Министерство на културата на Република България. 

 

 

Автор:
Асоциация „Българска книга“
Публикация:
12.10.2020 г. 13:21
Посетено:
712
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/31815-asotsiatsiya-balgarska-kniga-shte-vzeme-uchastie-v-digitalnoto-izdanie-na-frankfurtskiya-panair-na-knigata