По света

Ученичка на Райна Кабаиванска пя на Арена ди Верона в памет на жертвите на COVID-19

Витория Йео си партнира на сцената със Соня Ганаси, Алекс Еспозито и Самир Пиргу

Ученичка на Райна Кабаиванска пя на Арена ди Верона в памет на жертвите на COVID-19

 

Звездата на оперните театри в Рим, Парма, Венеция и Генуа, Витория Йео откри Летния фестивал в Арена ди Верона с Реквием от Моцарт под диригентството на Марко Армилиато. Южнокорейското сопрано си партнира на сцената със Соня Ганаси, Алекс Еспозито и Самир Пиргу. (https://bit.ly/2Xjj68D)

Вечерта, посветена на жертвите на COVID-19, започна с минута мълчание.

Специален гост на събитието бе Райна Кабаиванска. Витория Йео е една от най-успешните ученички на Маестрата. Обучава се в нейните майсторски класове от 2010 година, включително и в Нов български университет. Печели множество международни конкурси в Италия.

Учител и ученик ще се срещнат отново тази есен в Пловдив. На 04 септември Витория Йео ще участва в „Мадам Бътерфлай“ в Античния театър. Режисьор на постановката е Нина Найденова, а диригент - маестро Найден Тодоров. И двамата са възпитаници на Нов български университет. Райна Кабаиванска ще бъде специален гост.

Тази година Майсторският клас на Райна Кабаиванска, който ще се проведе от 8 до 26 септември в Софийската опера и балет, отбелязва 20-годишен юбилей. Регистрацията на кандидатите е до 3 септември, конкурсното прослушване - на 7 септември.

 

Автор: НБУ
03.08.2020 г. 14:18
Посетено: 793
Етикети: COVID-19, концерт, Райна Кабаиванска, Моцарт, Реквием, Арена ди Верона, Марко Армилиато, Самир Пиргу, Алекс Еспозито, Соня Ганаси, Витория Йео
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/31521-uchenichka-na-rayna-kabaivanska-pya-na-arena-di-verona-v-pamet-na-zhertvite-na-covid-19